Araştırmacılar iMessage'da yeni bir açık buldu

Araştırmacılar iMessage'da yeni bir açık buldu

2014 yılındaki iCloud sızıntısından sonra ciddi eleştirilere maruz kalan Apple, bu kez iMessage üzerindeki bir açıkla gündemde. Johns Hopkins Üniversitesi araştırmacıları iMessage üzerinden fotoğraf, video ve dosya paylaşımında bir açık olduğunu iddia ediyor.

Söz konusu iddianın tarafı olan araştırmacılar, bir kaç aylık çalışmayla iMessage üzerinden paylaşılan fotoğraf, video ve dosyalara erişim sağlamış. Eski iOS sürümlerinde bu işin daha kolay olduğunu belirten araştırmacılara göre dosya paylaşımında metin mesajlaşmaya göre daha bir zayıf bir şifreleme kullanılıyor ve Apple bu içeriklere dönük sürekli şifre kırma saldırılarına bir filtreleme yapmıyor.

Bu açığı keşfeden araştırmacılar daha önce bu konudaki endişelerini paylaşmış ve amaçları elbette iMessage kullanıcılarının gizliliğini ihlal etmek değil. Ancak bu konuda kendileri başarılı olabildiyse NSA'in de başarılı olabileceğini düşünüyorlar ve Apple'ın açığı kapatması için gerekli bilgiyi paylaşacaklarını ifade ediyorlar.

San Bernardino davasından sonra şifreleme konusunda bir kez daha gündeme oturan Apple, bugün yeni iOS sürümünü yayınlayabilir ve iPad/iPhone kullanıcılarının iOS/iMessage yazılımlarını güncel tutması bu noktada oldukça önemli.

Apple, geçtiğimiz haftalarda iOS yazılımını daha güvenli bir seviyeye taşıyacağını paylaşmıştı. Hatta Edward Snowden’in kullandığı mobil mesajlaşma uygulamasının geliştiricisini işe alarak bu konuda daha ciddi olacağını göstermişti.

Elbette kusursuz bir yazılım yoktur ancak önümüzdeki dönemde teknoloji devlerinin kusursuza yakın olmak konusunda daha sıkı çalışması gerektiğini pekala görebiliyoruz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.