Online mobilya mağazası Vivense, Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldı

Online mobilya mağazası Vivense, Earlybird'den 5 milyon dolar yatırım aldı

Türkiye'de mobilya dikeyindeki en büyük e-ticaret girişimlerinden Vivense 5 milyon dolarlık yeni yatırım turunu kapattı. Doğu Avrupa ve Türkiye'deki erken aşama girişimlere yatırım yapan Almanya merkezli Earlybird Venture Capital'dan gelen yatırımla birlikte Vivense'nin bir e-ticaret sitesinden bir mobilya markasına dönüşümü hızlanması planlanıyor.

Bundan üç yıl önce Kemal Erol tarafından kurulan Vivense, geçtiğimiz yılki cirosunun 20 milyon TL'ye ulaştığını da bizimle paylaştı. İstanbul'daki fiziksel mağazasının ardından ikinci showroom'unu Ankara'da geçtiğimiz Şubat ayında açan girişim, bu yıl cirosunu 40 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor. Girişimin bir mobilya markasına dönüşme sürecinde öncü rol üstlenen mağazaların sayısının bu yıl altıya çıkarılması planlanıyor. Bugüne kadar 60 bin eve ulaştığını söyleyen Vivense bu sayıyı bu yıl 100 bine çıkarmayı da hedefliyor.

Üç yıllık sürede aralarında Cem Sertoğlu, Evren Uçok, Hasan Aslanoba, Can Yücaoğlu gibi isimlerin olduğu yatırımcıları çekmeyi başarabilen Vivense.com son olarak 2014 Mayıs'ta aldığı toplam yatırım miktarının 5 milyon TL'ye ulaştığını paylamıştı. Görece yüksek yeni yatırım turu, girişimin fiziksel mağaza açılışına paralel hızlı büyüme sürecinde duyduğu nakit desteğini de ortaya koyuyor.

vivense dugun

Kemal Erol yatırımla ilgili açıklamasında Vivense'nin üretici ile tüketiciyi aracı olmaksızın bir araya getirme başarısına değiniyor ve Vivense’ye yatırımlarının devam edeceğini söylüyor. Vivense, Bursa İnegöl’de büyük bir depolama alanı oluşturarak mobilyaların üreticiden müşteriye aracısız ulaşmasını sağlıyor.

Son yatırım turuyla birlikte Vivense'nin değerlemesinin 14 milyon dolara yükseldiği de notlar arasında. Kıyas için bundan tam üç yıl önce Mart 2013'teki turda Vivense.com 1 milyon dolar değerlemeyle ilk yatırımını almıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.