Türkiye'nin yeni girişim hızlandırma programı Hackquarters dünyaya açılacak girişimler arıyor

Türkiye'nin yeni girişim hızlandırma programı Hackquarters dünyaya açılacak girişimler arıyor

Türkiye'deki girişim hızlandırma programları arasına kısa süre önce katılan Hackquarters.co, yenilikçi ve dünyaya açılma hedefi olan girişimlere kucak açıyor.

Adından ve web sitesinden de anlaşılacağı üzere Hackquarters'ın hedefi küresel düşünen girişimcilere ulaşmak. Hali hazırda İngilizce hizmet veren veya vermeyi planlayan girişimleri uluslararası arenaya hazırlıyor. Bunun için de yurtdışı tecrübeleri olan önemli bir mentor listesi ile sektöre giriş yapıyor.

Hackquarters'ın kurucusu Kaan Akın, "Hackquarters’a katılacak tüm girişimler öncelikle HQ ekiplerini kendi ekiplerine dahil olacak gibi düşünebilirler." diyor. Yani girişimlerle tamamen yakın bir ilişki içinde olacaklarını ifade ediyor.

Girişimcilere 10 bin TL’lik çekirdek bütçe, hukuk/muhasebe konularında destek, Kolektif House’da çalışma alanı ve hibe/yardımlar konularında destek sunduklarını söyleyen Kaan Akın, bu desteklerin mali değerinin 100 bin TL'yi aştığını dile getiriyor.

Yatırım alan girişimlerden yüzde 10 hisse

Kaan Akin - Hackquarters
Kaan Akın - Hackquarters

Hackquarters'ın girişimcilerden ne aldığına gelecek olursak; seçilen girişimlerden başlangıçta herhangi bir hisse alımı yapılmıyor. Programa dahil olup, yatırım alması sağlanan girişimlerden yüzde 10 hisse alınıyor. Yani Hackquarters, yaptığı işe güvendiğini ve bunun karşılığı olarak da kimine göre az, kimine göre çok bir hisse talebinde bulunuyor. Elbette bu noktada elde edilecek gelirler Hackquarters'ın periyodik olarak daha fazla girişimi hayata geçirebilmesi için önem taşıyor.

Kaan Akın, girişimcilerin verdikleri hissenin yarısını doğrudan kendilerine veya seçtikleri bir kişiye ilk değerlemesinden devretme hakkına da sahip olduğunu söylüyor ve "Girişimciler Hackquarters’ın anlaşmalı olduğu Amazon, Facebook, Rackspace gibi dünya markalarının girişim destekleme programlarına da dahil olma şansına sahip oluyor. Böylelikle global şirketleşme ve destek bulma konularında da önemli kazançlar elde ediliyor." diye ekliyor.

Aldığımız bilgiye göre Hackquarters, Hackers and Founders ve Lean Startup Circle gibi dünyada binlerce girişimin kurucusunun bulunduğu ağların Türkiye temsilcisi konumunda. Dolayısıyla Hackquarters girişimcileri direkt olarak küresel bir ağın kanadından tutmuş oluyor.

7 girişim dahil oldu

Bir kaç ay önce tanıtımını yapan Hackquarters, şimdiden 7 tane girişimi (VetMapp, Davet Postası, Screen Socializer, Getform, Gece Görüşü, DataPare, Bonobo) bünyesine katmış ki bile.

Türkiye'nin yurt dışına açılacak girişimler çıkarması gerektiği konusunda sanırım herkes hem fikir. Bu konuda elini taşın altına koyan Hackquarters gibi tüm hızlandırma programlarının da başarılı olmasını temenni ediyor ve önümüzdeki dönemde daha çok yatırım haberi paylaşmayı umuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.