Haberleşme uygulaması Wire yeni versiyonuyla güvenlik ve gizlilik konusunda iddialı

Haberleşme uygulaması Wire yeni versiyonuyla güvenlik ve gizlilik konusunda iddialı

Skype’ın kurucu ortağı Janus Friis'ten aldığı yatırım ve destek ile ilk versiyonunu 2014 yılında yayınlayan Wire yeni versiyonuyla birlikte gizliliğe verdiği önem ve video mesajlara da getirdiği kriptolama ile rakiplerinden ayrılmak istiyor.

İlk versiyonu Ağustos 2014'te yayınlanan Wire'ın geliştirici ekibinde Skype'ın mühendis ekibinde görev almış bir grup yazılımcı da bulunuyor. Masaüstü ve mobil versiyonu bulunan Wire bir haberleşme ve mesajlaşma uygulaması. Aslında birebir WhatsApp ve Facebook Messenger'ın rakibi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Wire kullanıcılara sunduğu mahremiyet ve güvenlik özellikleri ile önplana çıkarak rakiplerinden sıyrılmak istiyor.

Yeni versiyonunu geçtiğimiz günlerde yayınlayan Wire bu versiyonla birlikte kendi uygulaması üzerinden yapılan video görüşmeleri de kriptoladığını açıkladı. Bundan böyle Wire üzerinden iletilen tüm mesajlar ve yapılan tüm görüşmeler kriptolanacak. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği de yaptığınız görüşmeleri, gönderdiğiniz mesajları ve dosyaları platform ayırt etmeden hepsi üzerinde kriptoluyor olması ve bunun kapatılmasının mümkün olmaması.

Kendisini Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram, Threema ve Signal ile karşılatıran bir tabloya da sitesinde yer veren Wire, güvenlik ve gizlilik konusunda tüm rakiplerinin önünde olduğunu iddiasında. Masaüstü(Mac, Windows), Web ve mobil versiyonları olan Wire'ı buradan inceleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.