Temmuz 2015'te hizmet vermeye başlayan talebe dönük mobil alışveriş uygulaması Getir kurucusu Nazım Salur, E-ticaret16'nın merakla beklenen konuşmacılarından birisiydi. Salur, Getir'in 7 aylık serüveni konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Nazım Salur, Getir'in ilk olarak BiTaksi süreçlerini izlerken aklına geldiğini paylaştı ve ilk olarak bigetir.com adresini satın aldığını paylaştı. Konuyu ilk olarak BiTaksi'deki ortağı Serkan Borançılı'ya açtığını söyleyen Salur, Borançılı'nın ilk anda olumlu yaklaşmadığını ama ertesi gün arayıp bu işi hemen yapmaları gerektiğini söylediğini ifade etti.
Salur'un danıştığı diğer bir isim de Yandex Kurucu CEO'su Arkady Volozh olmuş. Volozh da olumlu yanıt vermiş ve Borançılı ile beraber ilk iki yatırımcısından biri olmuş.
Getir, 2017'den önce 3 ülkeye açılacak
Bu yıl sonuna kadar San Francisco, Dubai ve Londra'ya açılmak istediklerini söyleyen Nazım Salur, Getir'in hibrid bir model olduğunu ve yurtdışında böyle bir model olmadığının altını çizdi.
Salur'ın paylaştığı rakamlara göre Getir, toplam 500 kişilik bir ekibe ulaşmış. Getir ofisinde 80 kişilik bir ekip, sahada ise 50 araç, 100 motorsiklet ve 50 yaya kurye farklı şiftlerle görev yapıyor. Çok iyi veri topladıklarını ve sürekli bu verilere göre işlerini optimize ettiklerini söyleyen Salur, Getir'in lojistik, teknoloji ve perakende karışımı bir şirket olduklarını da söyledi.
Hafta içi günlük 2 bin civarında hafta sonu ise günlük 3 bin civarında sipariş teslim ettiklerini paylaşan Getir, geçen ay yüzde 47 büyüme gösterdiklerini ifade etti. İlk 3 kullanımdan sonra kullanıcıların Getir'e alıştıklarını paylaştı ve şunları söyledi;
Ben zaman satıyorum. Büyük marketlere rakip değiliz. Araç boyutlarını büyütmeden devam etmeyi ve hızımızı artırmayı düşünüyoruz. Diğer yandan şu anda yeterince hızla işe alım yapamıyoruz. Yarın diğer ülkelerde bu işin başına geçecek kişileri de burada yetiştirmek istiyoruz.
Sepette 15 TL alışveriş sınırımız var ve ortalama sepet tutarı 25-30 TL civarında. Sipariş süresini 10 dakika civarında tuttuğumuz için sipariş birleştirmesi yapmıyoruz. Altyapımız da sipariş teslimatını sürekli daha hızlı hale getirmeye çalışıyoruz.
Türkiye'nin ilk milyar dolarlık girişimi olmayı hedefliyoruz
Salur, son olarak bu coğrafyadan dünyaya açılan bir girişim çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin ilk bir milyar dolarlık girişimi olmak istediklerini ifade etti. Salur, "1 milyar dolara satmayı düşündüğümüz sanılmasın. Neden satalım, her şeyi satmaktan vazgeçmeliyiz." diye de ekledi.
Bu arada Bitaksi'nin günlük kullanım tutarının da 13-14 bin olduğunu öğrendik.