'Design thinking' anlaması kolay ama özümsemesi zor bir konu

'Design thinking' anlaması kolay ama özümsemesi zor bir konu

Webrazzi farkıyla tüm detaylarını haber ve röportajlarla beraber sizlere aktardığımız Turkcell Teknoloji Zirvesi devam ediyor. Şimdi de etkinliğin kullanıcı deneyimi ve girişimcilik konu başlıklarını aynı potada eritmeyi amaçlayan 'Girişimci Hayalini Kurar, Tasarım Odaklı Düşünerek Hayata Geçirir' başlıklı oturumuyla beraberiz.

İş Tasarımı Danışmanı ve Patika Kurucu Ortağı Canay Atalay, Atölye İstanbul Kurucu Ortağı Kerem Alper, Business Model Inc. Türkiye Kurucusu Baran Korkut ve Alya 3D Printer Kurucu Ortağı Ahmet Alpat'ın konuşmacı oldukları oturumda ülkemiz ve global düzeyde hem kullanıcı deneyimi hem de girişimcilik konularında önemli tecrübe ve bilgiler paylaşıldı.

'Disiplinlerarası tasarım ve inovasyon platformu' olarak tarif edebileceğimiz Atölye İstanbul'un Kurucu Ortağı Kerem Alper'in geçmişte Stanford Üniversitesi ve Nest şirketinde sahip olduğu tecrübeleri kısaca aktarmasıyla başlayan oturumda, konuşulanlar genel olarak 'design thinking' yani 'tasarımsal düşünme' odağında ilerledi.

teknoloji-zirvesi-tasarimsal-dusunce

Katılımcıların neredeyse hepsi; 'tasarımsal düşünme'nin bugüne kadar -farkında olunulmasa da- herkesin aklından geçtiğini söylediler. Diğer yandan katılımcılar tarafından 'insana dokunma isteği' ve 'insanların problemlerini çözmek' ile başlanıldığı söylenen tasarımsal düşünme; oturumda söylenene göre anlaması kolay ama özümsemesi ve kullanması zor bir konu.

Oturum boyunca katılımcılardan girişimcilere gelen en büyük tavsiyelerden biri; potansiyel müşterilerin problemlerini anlamak, varsayımlarla yola çıkmamak ve değişime hazır olmaktı. Turkcell Teknoloji Zirvesi 2016'dan sizlere bildirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.