Atom Bank, çok yönlü tasarım ajansı Grasp'ı satın aldı

Atom Bank, çok yönlü tasarım ajansı Grasp'ı satın aldı

İngiltere'nin ilk dijital bankası olma hedefiyle yola çıkan ve halen pazara çıkmamış olan Atom Bank, dijital bankacılık odaklı tasarım ve geliştirme ajansı Graspsatın aldı.

Kasım 2014'te 20 milyon Pound’luk yatırım arayışında olan Atom Bank, 1 yıl sonra İspanyol BBVA’nın gelmesiyle toplamda 135 milyon Pound yatırım toplamıştı. Aldığı yatırımla teknolojisini ve ekibini genişletmesi gayet mantıklı olan Atom Bank, bu kez stratejik bir satın almayla hedefine ulaştı.

İngiltere merkezli Grasp, daha önce farklı bir kaç iş yapmış olsa da dijital bankacılık odaklı hizmet sunan çok yönlü bir ajans. Hem görsel ve deneyim tasarımı hem de çoklu platform yazılım geliştirme işleri yapıyor.

Atom Bank'a şimdiye kadar dışardan destek veren Grasp, bundan sonra tüm gücüyle Atom Bank için çalışacak. Grasp'ın başındaki isim olan Brian Jobling de Atom Bank'ta iş geliştirme biriminin yönetimini üstlenecek.

dijital bankacilik

Mobil uygulamalarında oyunlaştırmadan 3 boyutlu görselleştirmelere kadar farklı teknolojileri kullanmak isteyen Atom Bank, bu hedefine ulaşmak için Grasp'ın deneyimli ekibinden faydalanacak.

Dijital bankacılığın yükselişi

Şubat ayında Neobank döneminin yeni oyuncusu Mondo'nun daha bankacılık lisansı almadan 30 milyon sterlin değerlemeye ulaştığını paylaşmıştık. Bugün de Finlandiyalı çevrimiçi banka Holvi'nin BBVA tarafından satın alındığını öğrendik.

Türkiye'de ödeme sistemleri alanında güzel girişimler olsa da dijital bankacılık tarafına atılım yapmamız gerektiği sanırım gayet net bir şekilde gözüküyor. Zira hem küresel finansal teknoloji girişimleri hem geleneksel bankacılığın blockchain tabanlı atılımları önümüzdeki dönemin oldukça hareketli geçeceğinin açık bir göstergesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.