İngiltere'nin ilk dijital bankası olmayı hedefleyen Atom Bank, 20 milyon Pound'luk yatırım arayışında

İngiltere'nin ilk dijital bankası olmayı hedefleyen Atom Bank, 20 milyon Pound'luk yatırım arayışında

İngiltere'de, hiç şube kurmadan açılacak olan ve tamamen dijital bir banka olmayı hedefleyen Atom Bank, 20 milyon Pound, yani 32 milyon dolar civarında bir yatırım ihtiyacı için kendisine yatırımcı arıyor.

Kullanmadığınız ve ihtiyaç olmadığınız şubeler için para ödenmemesi gerektiği düsturuyla yola çıkan bankacılık girişiminin 2015 yılının ortalarında açılması bekleniyor.

Bugüne dek farklı bankaların kanatları altında bu tarz geleceğin bankacılığı figürlerini görmeye alışmıştık fakat bir girişimin, daha doğrusu bir bankanın tıpkı bir girişim gibi doğması ve sıfırdan bir banka kurulması, en azından İngiltere için bir ilk özelliği taşıyacak. Girişim, bu yüzden bankacılık regülasyonlarına da uymak zorunda ve mali açıdan elinde bir güç olması, yatırım arayışlarını Atom Bank için önemli bir hale getiriyor.

Screen Shot 2014-11-01 at 13.08.18

Atom Bank, bu yılın ortalarında önemli üst düzey transferlere imza atmıştı. Şu anda ekibini kuran Atom Bank'in, 160'a kadar çalışanı olması bekleniyor ve şirket işe alımlara devam ediyor. Metro Bank'in kurucusu ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Anthony Thomson tarafından kurulan Atom Bank'in ilk işe alımı ise, HSBC tarafından kurulan First Direct'in CEO'su Mark Mullen oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.