Türkiye’de günde 50 bin istenmeyen çağrı ve kısa mesajı engelleyen Truecaller yenilendi

Türkiye’de günde 50 bin istenmeyen çağrı ve kısa mesajı engelleyen Truecaller yenilendi

Numara sorgulama ve spam çağrı/SMS engelleme alanında dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan Truecaller tarihindeki en kapsamlı yeniliklerden biriyle karşımızda. Yaklaşık iki yıl önce yayınladığı çağrı yönetimi uygulaması Truedialler ile birleşen ana Truecaller uygulamasına gelişmiş yeni özellikler ekledi.

Truecaller uygulaması yapılan yenilikle birlikte akıllı çağrı geçmişi, aranmak istenen kişinin uygunluğunu görüntüleme ve doğrudan telefon aramalarının yapılabildiği çağrı ekranı özelliklerini ekledi. Özellikler akıllı telefonlar için ayrı bir telefon rehberini gereksiz hale getirecek türden. Zira akıllı çağrı geçmişi özelliği kullanıcının telefon rehberinde olmasa bile bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları gerçek isimlerle ve varsa resimleri ile değiştiriyor.

Bundan belki daha önemlisi ise yenilenen uygulama ile kullanıcıların arama yapması için Truecaller dışında bir çağrı uygulamasına ihtiyaçları kalmaması. Eklenen çağrı ekranı özelliğiyle kullanıcıların doğrudan Truecaller uygulaması üzerinden arama yapmaları mümkün hale geliyor.

Yeni Truecaller'a eklenen uygunluk görüntüleme özelliği ise, Skype'a benzer şekilde, kullanıcıların arama yapmak istedikleri kişiyi aramalarına gerek kalmadan çağrı için uygun olup olmadıklarını gösteriyor.

Truecaller Kurucu Ortağı ve CEO’su Alan Mamedi konuyla ilgili açıklamasında, "Truecaller arayan numaranın kime ait olduğunu göstermesi ve spam aramalardan koruması ile dünya çapında yüz milyonlarca kişinin günlük gereksinimi haline geldi. Uygulamaya doğrudan arama yapabilme imkanı ve telefon numarası bilgilerine daha fazla içerik ekleyerek Truecaller'ı bir üst seviyeye taşıyıp, insanların telefon ile arama alışkanlıklarını iyileştiriyoruz. Artık telefon ile birlikte hazır gelen numara çevirme uygulamasını tamamen silip, hem gelen hem giden aramalarınız için yalnızca Truecaller’ı kullanabilirsiniz. OEM partnerlerimizin bizi bu konuda desteklediklerini görmek de ayrıca çok sevindirici” diyor.

İsveç merkezli girişim, uygulamanın son güncellemesinin bugün Android kullanıcıları için ve yakın zamanda iOS ve diğer platformlar için servis edileceğini paylaşıyor. Birleşme sürecinin tamamlanmasıyla Truedialer kullanıcıları da kademe kademe Truecaller'a yükseltilecek.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'de iki milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan Truecaller, bugün günde ortalama 50 bin adet istenmeyen çağrı ve kısa mesajı engellediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.