Türkiye'de 2 milyon kullanıcıya ulaşan Truecaller, hedef büyüttü

Türkiye'de 2 milyon kullanıcıya ulaşan Truecaller, hedef büyüttü

Geçtiğimiz yıl Sequoia'dan aldığı 18,8 milyon dolarlık yatırım sonrasında bize Türkiye'nin öncelik vereceği pazarlardan biri olacağını söyleyen Truecaller ülkedeki performansına dair figürleri paylaştı. Türkiye'de bugün itibariyle iki milyon kullanıcıyı geride bıraktığını belirten Truecaller'ın Türkiye veritabanında spam olarak işaretlenmiş 300 bin telefon numarası var.

Truecaller verilerine göre, dünya çapıda 150 milyondan fazla kullanıcıya sahip uygulamaya her gün ortalama 300 bin yeni kullanıcı ekleniyor. 1,7 milyar adet telefon numarasına sahip küresel telefon rehberi, günde ortalama 8 milyon adet çağrıyı spam olarak işaretleyip, engelliyor. Truecaller veritabanında her ay 2 milyar telefon numarası aranıyor.

Bankalardan sigorta şirketlerine ve telepazarlamacılara kadar farklı spam çağrılardan en çok şikayet eden ülkelerden biri olan Türkiye, Truecaller için yüksek potansileye sahip bir pazar. Truecaller CTO'su Umut Alp, kısa sürede 2 milyon kullanıcıya ulaştıkları Türkiye Türkiye’deki hedeflerini büyüttüklerini söylüyor.  "Amacımız yıl sonuna dek kullanıcı sayımızı 5 katına çıkarmak ve 10 milyona ulaşmak" diyen Alp, "Türkiye pazarının Truecaller için mükemmel bir başarı öyküsü oluşturduğunu görmekten de ayrı bir mutluluk duyuyorum” diyor açıklamasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.