Quandoo, Türkiye dahil 7 ülkede 13 bin 500 restoranla liderliğe oynuyor

Quandoo, Türkiye dahil 7 ülkede 13 bin 500 restoranla liderliğe oynuyor

2013 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veren ve geçtiğimiz yıl Japonya merkezli Recruit Holdings tarafından yaklaşık 200 milyon euro'ya satın alınan online restoran rezervasyon servisi Quandoo. Recruit çatısı aldındaki birinci yılında performansına ilişkin önemli veriler paylaştı. Son bir yılda restoran sayısı açısından yüzde 117 büyüdüğünü paylaşan Quandoo'nun online rezervasyon ağında 13 bin 500 restoran var.

Bugün Singapur, Hong Kong, Finlandiya, Almanya, Italya, Avusturya ve Türkiye olmak üzere yedi ülkede hizmet veren Quandoo bu pazarlardaki hızlı büyümesiyle liderlik iddasını sürdürüyor. Son bir yılda Quandoo ile rezervasyon yapan kullanıcılarının sayısının yüzde 266 artışla 22 milyona ulaştığını paylaşan platform, TripAdvisor tarafından satın alınan Fransız rakibi LaFourchette (Türkiye'de TheFork) kıyasla 2.5; Amerikalı rakibi Opentable'a kıyasla 4 kat hızlı büyüdüğünü belirtiyor.

Son bir yıllık sürede uygulamasının görsel tasarımını yenilemek, restoranların küresel operasyonlarını yönetmesini sağlayacak şekilde altyapısını iyileştirmek gibi geliştirmeler yapan Quandoo, son olarak Türkiye ve İtalya'da özel Foursquare anlaşmalarıyla gündemimizdeydi. Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan işbirliğiyle Foursquare uygulaması üzerinden tüm kullanıcıların diledikleri restorana online rezervasyon yapması mümkün hale gelmişti.

Quandoo'nun Güney Avrupa operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Andrea Favarato yaptığı açıklamada Türkiye ve İtalya'da toplam 5 bin 400 restorana ulaştıkları bilgisini veriyor. Bu bölgelerde Quandoo'nun karşılaştığı en büyük zorluksa restoranların ve bireysel kullanıcıların eğitilmesi. Online rezervasyon sistemi sağlayan tüm girişimler için geçerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.