Apple Siri'yi bu sonbaharda Mac'e getiriyor

Apple Siri'yi bu sonbaharda Mac'e getiriyor

Apple Siri'nin iPhone dışındaki kapsamını genişletmeye devam ediyor. Apple Watch'ın ardından sesli komut sistemini geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı yeni nesil Apple TV'ye getiren Apple, Siri'yi sonunda Mac bilgisayarlarına getiriyor. Bir süredir beklenen gelişmeyle ilgili son aşamalara gelindiği haberini veren 9to5 Mac'in haberine göre şirket Siri içeren yeni işletim sistemini bu sonbaharda piyasaya sunmayı planlıyor.

Habere göre, OS X işletim sisteminin 10.12 sürümüyle gelmesi beklenen özellik Mac'te Menü çubuğunda yer alacak. Siri ikonuna tıklanıp özellik aktif hale getirildiğinde ekranın sağ üst köşesinde koyu ve şeffaf bir Siri arayüzü görülecek. iPhone diğer Siri ara yüzlerine benzer şekilde konuşma, renkli dalga çizgileriyle görselleştirilecek.

Siri için kişisel bir klavye kısa yolu oluşturmanın da mümkün olacağını söyleyen haber, "Hey Siri" komutunun iPhone'da olduğu gibi Mac'te de Siri'yi çalıştırmaya başlayacağını belirtiyor. Bunun için Mac'in şarja takılmış olması gerekiyor.

Apple'ın OS X 10.12 sürümünü gelecek Haziran ayında düzenlemesi beklenen WWDC etkinliğinde tanıtacağı da notlar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.