Adana, Konya ve Kayseri'ye açılan Trafi bu yıl 14 şehirde olmayı hedefliyor

Adana, Konya ve Kayseri'ye açılan Trafi bu yıl 14 şehirde olmayı hedefliyor

Toplu taşıma araçlarının gerçek zamanlı verileriyle rota planlama hizmeti sunan Trafi, Türkiye genelindeki yayılımına üç yeni şehirle devam ediyor. Uygulamasına Adana, Konya ve Kayseri illerine ait toplu taşıma bilgilerini ekleyen Trafi, böylelikle toplam yedi şehirde en uygun toplu taşıma alternatiflerini, ücret ve süre bilgisiyle birlikte anında öğrenmesini sağlıyor.

Kullanıcıların gösterdiği yoğun ilgi neticesinde bu üç şehre açıldığını belirten Trafi, Anadolu açılımını bu yaza doğru hızlandırmayı planlıyor. Trafi bu üç şehirle birlikte İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da faaliyet gösteriyor. Litvanya merkezli girişimin hedefi bu yıl aktif olduğu şehir sayısını ikiye katlayarak 14'e çıkarmak.

Trafi uygulamasını Adana, Konya ve Kayseri'de kullanmak isteyenler için bir yerden bir yere nasıl gidileceğiyle ilgili güzergah aramaları; anlık otobüs, metro ve tramvay saatleri sağlanıyor. Bu şehirlerde sorgulamalar henüz otobüs ve metro ile sınırlı, Trafi ilerleyen dönemlerde minibüs/dolmuş gibi diğer toplu taşıma araçlarını sistemine dahil edeceğini söylüyor.

Geçtiğimiz Yaz ilk Türkiye ülke yöneticisini atayarak burada hızlanmaya başlayan Trafi, offline kullanım özelliği ve belediye ve özel şirketler gibi üçüncü taraflarla API paylaşımı gibi yeniliklerle servisini farklı yönlerden iyileştirmişti.

2014 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Trafi geçtiğimiz Mayıs ayında 6.5 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.