Amazon, Hindistan'da çevrimiçi ödeme sistemi Emvantage'i satın aldı

Amazon, Hindistan'da çevrimiçi ödeme sistemi Emvantage'i satın aldı

Şimdiye kadar geniş nüfus potansiyeli için yatırım çeken Hindistan, bu kez bir internet girişimini Amazon'a satma başarısı gösterdi. Amazon, çevrimiçi ödeme platformu Emvantage.com'u satın aldı.

Satın alma konusunda mali bir bilgi paylaşılmazken, Amazon Payment India yöneticisi Srinivas Rao, bu satın almayla Hindistan'da daha iyi bir çevrimiçi ödeme deneyimi sunacaklarını ifade ediyor.

2012'de Vivek Sagar tarafından kurulan Emvantage, kartlı ödemelerden ön ödemeli dijital cüzdana kadar farklı çözümler geliştiriyor. Satıcılar, Emvantage altyapısını mobil uygulamalarına da entegre edip satış yapabiliyor ki Hindistan'ın mobil ticaret büyümesi düşünüldüğünde bunun önemli bir nokta olduğunu belirtmekte fayda var.

Hindistan'ın e-ticaret hacmi 2020'de 100 milyar dolar olacak

Paylaşılan rakamlara göre Hindistan e-ticaret pazarının 2020 itibarıyla 100 milyar dolar olması bekleniyor. Hindistan'da kredi kartı kullanımı Yeni Delhi, Mumbai, Kolkata ve Chennai gibi büyük şehirler dışında çok yaygın değil, banka kartıyla veya hesaptan ödemeler de ciddi bir oranda tercih ediliyor. Tabi bu durum bir açıdan olumsuz olabilir fakat diğer yandan erken atılım yapacak girişimler için bir fırsat anlamına geliyor.

Hindistan'daki e-ticaret ve ödeme sistemleri yatırımlarına bakıldığında ise Amazon'un rakiplerin de boş durmadığı görülüyor; Alibaba, Paytm adlı çevrimiçi ödeme girişimi desteklerken, Klickpay'in sahibi Snapdeal Martmobi'yi satın alarak mobil ticaretteki iddiasını güçlendirmişti. Flipkart ise FX Mart'ı geçen yılın sonunda satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.