Google AdWords ve DoubleClick servislerini 30 Haziran'dan itibaren Flash'a kapatıyor

Google AdWords ve DoubleClick servislerini 30 Haziran'dan itibaren Flash'a kapatıyor

Google Flash'ı platformlarından uzaklaştırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayından itibaren Chrome'da Flash reklamları durdurmaya başlayan Google, önümüzdeki Haziran ayından itibaren AdWords ve DoubleClick servislerinde Flash tabanlı reklamların yüklenmesine izin vermeyeceğini duyurdu.

Google'ın Adwords blogunda dün yayınladığı paylaşımla resmileşen habere göre, Google, Flash'ı gösterim reklamlarından iki aşamalı olarak çıkaracak. 30 Haziran 2016'dan itibaren Google'ın AdWords ve DoubleClick Pazarlama servislerine Flash reklamları yüklemek mümkün olmayacak. Bu süreçte halihazırda devam eden bazı reklamların gösterimi mümkün olsa da, 2 Ocak 2017 itibariyle Flash formatındaki reklamların Google Display Network veya DoubleClick üzerinden gösterimi tamamen engellenecek. Google, Flash tabanlı video reklamların bu süreçten etkilenmeyeceğini belirtiyor.

Google, bir süredir reklam verenlerini Flash yerine HTML5 kullanmaya teşvik ediyor. Şirket 2014 yılında Google, Flash’ın desteklenmediği durumlarda Flash reklamlarını otomatik olarak HTML5’e dönüştüren Flash-to-HTML5 conversion tools‘u geliştirdiğini duyurmuştu. Şirket web tasarımcılar için ücretsiz HTML5 tabanlı tasarım ve hareketli grafik uygulaması Web Designer‘ı ise 2013 yılında tanıtmıştı

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.