Google, Chrome'da Flash reklamlarını 1 Eylül'de durdurmaya başlayacak

Google, Chrome'da Flash reklamlarını 1 Eylül'de durdurmaya başlayacak

Geçtiğimiz Haziran ayında Flash reklamlarını durdurmaya başlayacağını açıklayan Google, bu uygulamanın kesin başlangıç tarihini dün duyurdu.

1 Eylül itibariyle Google Chrome masaüstünde Flash animasyonlar gibi yardımcı öğeleri otomatik olarak oynatmayı durduracağını açıklayan Google, içerikleri görüntüleyip görüntülememe kararını ziyaretçilere bırakacak.

Google, değişikliğin Chrome'un laptop performansını düşürmesi ve şarjın erken bitmesine sebep olması yönündeki şikayetleri gidermek için gerekli olduğunu söylüyor. Buna ek olarak yenilik, kötü niyetli yazılımların Flash dosyaları üzerinden yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Google halihazırda AdWords reklam verenlerinin Flash reklamlarını HTML5 formatına otomatikman çevirmelerini sağlıyor. flash_click_to_play_scrReklamların çevrilmeye uygun olup olmadığını buradan aktaran Google, otomatik olarak dönüştürülmeyen videoların HTML5 formatına dönüştürülmesi için kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Dijital reklam endüstrisinin yüzünü Flash'tan HTML5'a doğru çevirmesi özellikle son dönemde hız kazandı. Amazon, Twitch dahil olmak üzere, platformlarında Flash reklamları desteklemeyeceğini açıklamış, Firefox Flash'ın tüm sürümlerini, geçici de olsa, engellemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.