Microsoft ve GoPro lisans anlaşması imzaladı

Microsoft ve GoPro lisans anlaşması imzaladı

Microsoft, aksiyon kamerası GoPro ile lisanslama anlaşmasına vardığını duyurdu. Lisanslama anlaşması kapsamında GoPro bazı dosya depolama ve diğer sistem teknolojilerini lisansladı.

Anlaşmanın kapsamı ve detayları gizli olarak tutulacağı söylenirken, anlaşmanın GoPro videolarının Microsoft Windows işletim sistemi cihazlarda daha kolay düzenlenebilir olması ve dosyalama sisteminde yenilikler getireceği tahmin ediliyor.

Anlaşmanın resmi olarak duyurulmasıyla birlikte GoPro hisseleri işlem gördüğü borsada hafif yükselişe geçerken, GoPro en azından imaj olarak kötü gidişi biraz olsun durdurmuş oldu. GoPro, geçtiğimiz hafta da Periscope ile özel bir ortaklığa gitmiş ve canlı yayın yeteneğini GoPro'lara Periscope uygulaması aracılığıyla kazandırmıştı.

GoPro ve Microsoft arasındaki bu anlaşma ise, iki şirketi ilk defa yakınlaştıran bir durum değil. Çünkü daha önce Microsoft, kendi mağazası Microsoft Store'da GoPro'ların satışına başlamış ve GoPro ürünlerini kendi mağazalarından satmaya başlamıştı.

Görsel kaynak: Volkova Vera/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.