Periscope'a GoPro üstünden canlı yayın özelliği geldi

Periscope'a GoPro üstünden canlı yayın özelliği geldi

Periscope, artık GoPro kamerası üzerinden canlı yayın yapılabileceğini duyurdu.

Bugüne kadar Periscope yayını yapmanız için mutlaka telefonunuzun kamerasını kullanmanız gerekiyordu. Şimdi ise Periscope'u kullandığınız iOS ya da Android cihaz üzerinden GoPro HERO 4 kameranızı kablosuz ağ ile bağlamanız ve ilgili seçeneği seçerek yayına girmeniz yeterli oluyor.

Kullanıcılar GoPro kameralarını bağlayarak canlı yayına girdikten sonra ekrana iki kere ardı ardına dokunmaları halinde ise GoPro kamerası ve iPhone kamerası arasında geçiş yapabilecek. Bu da özellikle aksiyon kamerası GoPro'nun kullanım alanlarını düşündüğümüzde Periscope yayınlarının daha adrenalin yüklü olabileceğini ve birden fazla kamerayla daha profesyonel canlı yayınlar görebileceğimizi kesinlikle söyleyebiliriz. Bununla birlikte Periscope canlı yayınlarında artık ekran da kilitlenebiliyor olacak. Böylece GoPro kameradan yayındayken akıllı telefonu cebine attığınızda yaşanabilecek bazı istem dışı tuşlamaların ya da yayın durdurulması gibi konuların önüne geçilmiş olacak.

gopro-periscope

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan GoPro'nun başkanı Tony Bates, Periscope'un GoPro kullanıcılarına içeriklerini gerçek zamanlı sunabilmeleri için muhteşem bir platform sunduğunu belirtti. Periscope da yeni projeden bir hayli umutlu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.