Satışları düşen GoPro işten çıkarmalara başlama kararı aldı

Satışları düşen GoPro işten çıkarmalara başlama kararı aldı

Aksiyon kamerası üreticisi GoPro toplam işgücünün yüzde 7'sini, yani 100'den fazla kişiyi işten çıkartacağını duyurdu.

GoPro girdiği hızlı büyüme sürecinde, son 2 yılda her yıl çalışan sayısını yüzde 50'den fazla arttırmıştı. Bu büyük ve hızlı büyüme, şirketin personel giderlerini de ciddi oranda artırdı. Şimdi işten çıkarmalara hazırlanan GoPro, işler henüz çok kötü gitmiyor gibi gözükse de şimdiden önlem almak istemiş gibi gözüküyor.

2015 yılının dördüncü çeyreğinde 435 milyon dolar gelir elde ettiğini açıklayan GoPro'nun bu son çeyrekteki hedef ise 510 milyon dolar civarındaydı. Hedef tahminlerini tutturamayan GoPro, son olarak Hero 4 Session ve uygun fiyatıyla öne çıkan giriş seviyesi GoPro+WiFi modellerini piyasaya sürdü. Özellikle piyasada daha uygun fiyatlı rakiplerin ortaya çıkması, geniş açılı aksiyon kameraları yerine 360 derece görüntü çekebilen yeni oyuncuların pazara girmesi GoPro'nun geleceği konusunda en azından yatırımcılarda şüphe yaratma ihtimali var.

Yeni planlar kapsamında yaptığı satın almalar ve aldığı aksiyonlarla kendi drone'unu üretme fikri olan GoPro, bu tarz yeni projelerle daha güçlü bir 2016 geçirmeyi amaçlıyor. GoPro'nun resmi ve kesin son çeyrek sonuçlarının 3 Şubat tarihinde açıklaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.