Boeing uçakların içini ekranlarla kaplayacak

Boeing uçakların içini ekranlarla kaplayacak

ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, yayınladığı blog yazısıyla yeni bir konsept üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Firma yeni projeyle uçakların tavanları ya da enine doğru bölmeler üzerindeki alanlara ekran koyarak bu alanları yolcular adına değerlendirmek istiyor.

Boeing'in öncelikli amacı yeni jenerasyon bu kabinlerinde yolculara bir "wow" efekti yaratmak olduğunun altını çiziyor. Öncelikli amaç uçuş deneyimini daha iyi hale getirmek ve ışıklandırmayı düzenlemek olsa da, proje bu halilyle uçak içi eğlence sistemleri ve uçak içi reklamcılığı da ciddi bir şekilde etkileyebilir.

Boeing'in ticari uçaklar için ürün geliştirme bölümündeki mühendislerin üzerinde çalıştığı proje ilk olarak kabin içi aydınlatmayı sağlamayı ve onu daha iyi bir hale getirmeyi amaçlıyor. Uçakların içine yerleştirilecek tüm tavanı ya da bölmeleri kaplayacak bu ekranlar hem ışıklandırma hem de kullanım oranlarıyla daha ferah bir alan hissiyatı sağlayacak. Henüz teknolojik olarak cam gövdeli uçaklara biraz uzak olsak da, bu ekranlar sayesinde yolcular uçak içinden dış mekanın görüntüsünü de görebilecek.

Aşağıdaki galeride Boeing'in verdiği kullanım örneklerini görüntüleyebilirsiniz. Elbette bu tarz ekranlar şık gözükmesine rağmen bir diğer yandan da binlerce feet yüksekteyken daha fazla radyasyon anlamına da geliyor. Fakat bu duruma rağmen bu tarz aydınlatmaları ve ekran bolluğunu yeni nesil uçaklarda görmeye başlayacağımıza pek de şüphe yok. Son olarak, Boeing'in hangi ekran üreticisiyle çalışacağı da haber sonrasında merakla bekleniyor. Boeing'in uçaklarına böyle dizayn etmesi ve ekran tedariği yapacak olması, pek çok ekran üreticisinin de iştahını şimdiden kabartmış olması kuvvetle muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.