Twitter, gerçek zamanlı içerik akışını yeni bir algoritmayla güncelleyebilir

Twitter, gerçek zamanlı içerik akışını yeni bir algoritmayla güncelleyebilir

Geçtiğimiz haftalarda 140 karakter sınırını kaldıracağının sinyallerini veren Twitter, şimdi de zamana bağlı ileti akışını değiştirmeyi planlıyor ama bunun ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği net değil.

Konuyla ilgili kaynaklara dayanarak bir açıklama yapan Buzzfeed, Twitter'daki içerik akışının da Facebook gibi belli bir ilişki algoritmasına bağlı olarak görüntüleneceğini, yani içeriklerin gerçek zamanlı olarak sıralanmayacağını duyurdu. Bu iddiadan pek hoşnut olmayan Twitter kullanıcıları ise #RIPTwitter etiketiyle Twitter'ın ruhuna rahmet okumaya başladı.

Etiketin popülerleşmesi üzerine bir açıklama yapan Twitter CEO'su Jack Dorsey ise birkaç 'tweet' atarak kullanıcılarını dinlediklerini söyledi ve konuya açıklık getirmeye çalıştı.

Dorsey, ilk olarak gerçek zamanlı akışı sevdiğini, sevdiklerini ve önümüzdeki hafta böyle bir şeyi devreye almayacaklarını paylaştı. Diğer yandan bu akışı biraz arıtmak gerektiğini, gerçek zamanlı bir bağlantı kurma işini durağan bir sosyal/arkadaş diyagramıyla değil, dinamik ilgi alanları ve başlıklarla yapabileceklerini de ekledi.

Twitter'ın böyle bir yenilik yaparak zaman akışında hızla kaybolan önemli içerikleri yukarı taşımak istemesi yatıyor olabilir. Özellikle çok sayıda kişiyi takip eden kullanıcıların gerçek zamanlı akışta bir şey yakalamalarının oldukça zor olduğu malum.

Söz özü Dorsey'nin açıklamalarıyla Twitter'ın planının tam olarak ne olduğunu anlamak mümkün değil. Ama bir yenilik olacağına kesin gözüyle bakabiliriz. O yeniliğin ne olacağını görmek içinse biraz daha zamana ihtiyacımız var...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.