HaberTürk'ün O2O projesi HT Dokun iki ayda 20 bin tekil kullanıcıya ulaştı

HaberTürk'ün O2O projesi HT Dokun iki ayda 20 bin tekil kullanıcıya ulaştı

HaberTürk bundan yaklaşık üç ay önce okurlarla buluşan HT Dokun projesiyle birlikte üç boyutlu bir gazete haline geldi. Basılı gazetenin offline içeriğinden online'a açılan köprüler kuran proje, okuma deneyimini interaktif hale getirmek amacına kısa sürede ulaşmış gibi görünüyor. Bugüne kadar 20 bin tekil kullanıcıya ulaştığı paylaşılan proje, yarattığı etkiyle HaberTürk yayını içinde gittikçe daha önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor.

HaberTürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli ve Dijital Medya Direktörü Selin Pişkiner'in ortak girişimiyle başlayan ve HaberTürk editör ekibi tarafından yürütülen HT Dokun temelinde bir Artırılmış Gerçeklik (AR) projesi olma özelliğinde. HaberTürk okurlarının gazete içeriğiyle mobil telefonlarındaki HaberTürk uygulamasını kullanarak etkileşime geçmesini sağlıyor. Bunun için okurun gazete üzerinde gördüğü HT Dokun logolu fotoğrafları, mobil HaberTürk uygulamasındaki HT Dokun logosu ile eşleştirmesi yeterli.

İlk etapta dokuz farklı etkileşim tanımlanan HT Dokun ile okurlar, bakma, izleme, dinleme, İngilizce’ye çevirme, paylaşma, gitme, indirme, canlı yayın izleme ve sohbet etme seçeneklerine sahip kullanıcılar haline geliyor.

HT Dokun henüz tüm HaberTürk içeriğini kapsayan bir proje değil. Gazetenin hafta içi ve hafta sonu baskısındaki genel içeriklerin yaklaşık yüzde 35'i; hafta sonu eklerinin tamamı ise HT Dokun formatında sunuluyor. HaberTürk'ün bizimle paylaştığı verilere göre HT Dokun'un iki ayında gazetede toplam 52 bin tarama yapılmış, HT Dokun arayüzü paylaşılarak elde edilen toplam görüntülenme sayısı ise 350 bine ulaşmış.

ht dokun2

HaberTürk yayını açısından projenin okur tarafındaki etkisi kadar haber merkezindeki etkisi de önemli. Spordan magazine tüm ekiplerin dahil olduğu HT Dokun dönüşümü yayın için aynı zamanda bir dijital zihniyete adaptasyon süreci. Bu, HaberTürk'ün neden online odaklı bir proje yerine offline'dan başlayan bir proje tasarladığının da cevabı. Zira Selin Pişkiner, bize HT Dokun'un asıl yeniliğinin basılı bir gazete ortamının dijital zihniyete adapte olabilmesini sağlaması ve bu sayede sürdürülebilir bir proje haline gelmesi olduğunu söylüyor. Bu sayede dijitalde de içerik kalitesinin devam ettirilmesi planlanıyor. "Bundan sonrası, yeni bir dijital teknoloji, yani yeni fikirler eklemek olacak" diyor Pişkiner ve ekliyor: "Bu tabii ki günümüzün bize getirdiği tüm son teknolojileri de beraberinde getirecek: artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik vs."

HT Dokun iş ve gelir yaratma konusunda, yenilikçi reklamlar için yeni ve alternatif bir mecra olmasıyla dikkat çekiyor. Native reklamcılığın ön planda olduğu ve niş bir kitleye ulaşmayı planlayan inovatif markalar ireklam modelleri önereceklerini söyleyen Pişkiner, özellikle markaların satış odaklı kampanyalarında ürünleriyle gerçekten yakından ilgili bir kitleyle buluşturacaklarını paylaşıyor bizimle.

HT Dokun gibi yenilikçi projelerle ilgili en önemli riskse, ilk etapta gördükleri ilginin hedef kitlesinde uyandırdığı merak duygusuna borçlu olmaları. Yani ilginin devamlılığı. HT Dokun da bir istisna değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.