Uber ve Airbus helikopter kiralama servisi için ortaklık yapacak

Uber ve Airbus helikopter kiralama servisi için ortaklık yapacak

Airbus CEO'su Tom Enders Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşen DLD Conference'ta yaptığı konuşmada Uber'e helikopterler tedarik edeceklerini söyleyerek popüler araç çağırma uygulamasının helikopter servisini de sürekli hale getireceği söylentilerini resmen doğrulamış oldu. Bu projenin bir pilot çalışma olarak uygulanacağını söyleyen Enders, işin nereye gideceğiyle ilgili heyecanlı olduklarını belirtti.

Uber, bu hafta başlayacak olan Sundance Film Festival bünyesinde açacağı özel helikopter kiralama servisinin finansal detayları ise henüz açıklamadı. Uber daha önce 2013 yılında UberChopper adını verdiği servisini Manhattan ve Hamptons arasında test etmiş, sonrasında ise helikopter deneyimini Austin'deki Formula 1 yarışı, Cannes Film Festival ve benzer birkaç büyük festivale daha taşımıştı. Uber'in bu özel etkinliklerde açtığı özel helikopter çağırma yolculuklarında kullanıcıları birkaç yüz dolar ile birkaç bin dolara kadar değişen fiyatlarla sunmuştu.

Uber ve Airbus arasındaki anlaşmayla birlikte Airbus firması, Uber'e helikopter çağırma servislerinde kullanılmak üzere Airbus H125 ve Airbus H130 tipi helikopteri tedarik edecek. Yollardaki hakimiyetini kanıtlayıp, ülkemizde de tekne kiralama işine giren Uber'in, havacılık konusunda ise ABD'de hali hazırda faaliyet gösteren Blade ve Gotham Air gibi rakipleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.