Yarn, Messenger üzerinden dizi, film ya da kliplerden kısa videolar paylaşmanızı sağlıyor

Yarn, Messenger üzerinden dizi, film ya da kliplerden kısa videolar paylaşmanızı sağlıyor

Yarn adlı Facebook Messenger uygulaması sayesinde kullanıcılar filmlerden, televizyon dizilerinden ya da müzik kliplerinden kısa videoları kolayca paylaşabiliyor. Hem web versiyonu hem de Messenger platformu için ortaya çıkan Yarn uygulaması sayesinde geçtiğimiz yıllarda oldukça popüler hale gelen GIF formatının yerini bu kısa videoların alması bekleniyor. Aslında Yarn, GIF formatından daha üstün bir şekilde videoları hem de sesli olarak kullanıcıların birbirine gönderebilmesini sağlıyor.

Her ikisi de Massachusetts Institute of Technology (MIT) mezunu olan Yarn'ın kurucu ortaklar Chris Butler ve Jeffrey Krause. Chris Butler daha önce Google tarafından satın alınan anket girişimi Polar'da ve Intel'de görev alırken, Krause de Intel'de çalışmış.

Bildiğiniz gibi Facebook 2015 yılının başında f8 konferansında duyurduğu Messenger uygulamasına bir platform haline getirme planının açıklamıştı ve Facebook yıl boyunca da bu planın arkasında durmayı başardı. Bugüne dek Messenger üstünden para gönderme testi, Messenger için geliştirilen oyunlar ve son olarak da Uber ile Messenger üstünden araç çağırma gibi yeniliklerle Messenger kendini bir platform olarak kanıtlamış oldu.

Yarn ise kullanıcıların birbiriyle mesajlaşırken kendi videolarının kullanılmasını ve oldukça yaygın bir Messenger uygulama haline gelmeyi amaçlıyor. Messenger uygulama ekosistemini güçlendirecek uygulamalardan birisi olacak Yarn, şu anda hem iOS sürümü hem de Android sürümü ile yayında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.