Cread advertorial reklam pazar yeri ilk 4 gününde 135 yayıncı ve reklam verene ulaştı

Cread advertorial reklam pazar yeri ilk 4 gününde 135 yayıncı ve reklam verene ulaştı

Cread, reklam veren ve yayıncıları bir araya getiren online bir pazar yeri. Advertorial'lara odaklanan platformunu bu hafta yayına alan Cread, ilk dört gününde 135 yayıncı ve reklam verene ulaştı. Bugün 258 adet aktif web sitesinin listelendiği Cread, kullanım kolaylığıyla öncelikle küçük ve orta ölçekteki yayıncılar için kullanışlı bir araç sunuyor.

Cihan Caner ve Ömer Faruk Caner'in ortak projesi olarak geliştirilen Cread, altı aydan uzun bir hazırlık sürecinin ürünü. Cread, Türkiye'de aktif reklam alıp veren 300 bin civarında aktif internet web sitesinin, doğal reklam yayını için bugüne kadar ağırlıkla forumlar ya da irtibatlar yoluyla sağlandığı sorununa odaklanıyor. Bunun için tüm yayıncılara ve reklam verenlere açık bir platform sunan Cread, kullanımı oldukça kolay bir sistemle yayın sürecini oldukça kısaltıyor.

Bir yayıncıysanız, Cread'e üye olarak, reklam almak istediğiniz web sitesinin adresini, advertorial'lar için birim fiyatınızı girerek platformu kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Girdiğiniz websitesi Cread ekibi tarafından  kontrol ediliyor ve uygunsa onaylanıyor.Cread sisteme eklenen siteleri Cread Rank adını verdiği bir puanlamaya göre sıralıyor. Siteleri 100 puan üzerinden değerlendiren Cread Rank, sitelerin domain otoritesi, alınan backlinkleri, site indeksi, link çıkışları gibi yüzlerce verinin değerlendirilmesi sonucu hesaplanıyor.

Cread Rank, tek başına tam anlamıyla güvenilir bir referans olmasa da, listelenen siteler arasında değerlendirme yaparken size siteyle ilgili fikir verebiliyor. Cread Rank hesaplamalarda domain otoritesi değerleri kullanılması bazı sitelerin değerlerinin beklendiğinden yüksek çıkmasına sebep olabildiği için, listelenen siteler arasından subdomain'leri çıkararak filtreleme yapmanız bu nedenle tavsiye ediliyor. Reklam verenler ilgilendikleri yayıncıları listeden seçerek, satın alma işlemini doğrudan Cread üzerinden gerçekleştirebiliyor. Cread üzerinden yapılan işlemler için yüzde 10 komisyon alarak gelir sağlıyor.

cread3

Cread, dijital reklam pazarının spesifik bir segmentine odaklanarak, önemli bir ihtiyaca basit bir çözüm getiriyor. Ürün doğru yolda olsa da henüz yolun başındaki girişimin, kullanıcı odaklı olarak iyileştirmeler yapması gerekiyor. Öncelikle Cread arayüzünün iyileştirilmesi, Cread Rank'te listelenen sitelerin advertorial erişimlerinin de baz alınması, listelenen sitelerin advertorial örneklerinin ön izlemesinin eklenmesi gibi geliştirmeler yapılabilir. Halihazırda kullanım kolaylığı mobilde de bir adım öne çıkmasını sağlayabilir. Ancak belirttiğimiz gibi girişim henüz yolun başında ve zaman içinde tüm bunları doğru şekilde geliştirebilirse Türkiye'de önemli bir boşluğu doldurabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.