Sanal gerçeklik kamerası Giroptic, VR dünyasının GoPro'su olmayı planlıyor

Fransa merkezli bir girişim olan Giroptic, üzerinde 3 farklı yöne bakan kamera bulunan ve 360 derece açılı çekimler yapabilen bir video kamera.
Sanal gerçeklik kamerası Giroptic, VR dünyasının GoPro'su olmayı planlıyor

giropticFransa merkezli bir girişim olan Giroptic, üzerinde 3 farklı yöne bakan kamera bulunan ve 360 derece açılı çekimler yapabilen bir video kamera. Ufak boyutları ve kolay kullanımı sayesinde, VR uygulamaları için videolar çekebiliyor ya da online olarak kolayca paylaşabileceğiniz 360 derece açılı görüntüler elde edebiliyorsunuz.

Bir Kickstarter kampanyası olarak doğan Giroptic, bu kampanyadan 1.4 milyon dolar toplamayı başarmıştı. Son olarak ise 4.5 milyon dolarlık bir yatırım alan yumurta şeklindeki VR kamera, geniş açılı kameralarda GoPro'nun yaptığı devrimin aynısını sanal gerçeklik tarzı kameralar için yapmak ve bu alanda tek olmak istiyor.

Giroptic'in resmi web sitesinden 499 dolara ön sipariş verilebileceğiniz kamera, bugüne kadar oldukça pahalı olması beklenen sanal gerçeklik kamera fiyatlarını da oldukça makul bir seviyeye çekmiş. Bu kamera sayesinde artık sanal gerçeklik dünyası hem son kullanıcılar, hem geliştiriciler hem de video yaratıcıları için daha ulaşılabilir olacak.

Bildiğiniz gibi son olarak önce YouTube 360 derece video deneyimini kullanıcılarına sunmuş, ardından da Facebook artık 360 derece videoları desteklediğini duyurmuştu. Bu tarz video içerik platformlarının 360 derece videoları desteklemesi, yaratıcı reklam dünyasının ise 360 derece videolara merakı bir de kullanıcıların bu deneyimi oldukça sevmesiyle yükselen bir değer olacak gibi gözüküyor.

Gelen yatırımla birlikte Giroptic'in amacı, ürünlerinin satış ağını güçlendirmek ve artık mağazalarda yer almasını sağlayabilmek. Her ne kadar internet üzerinden satış da önemli olsa da, bu tarz cihazlar için çeşitli fiziksel mağazalarda bir köşe ayrılması ya da stand açılması satışları artırmak için oldukça değerli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.