Facebook, ofisin yakınına taşınan çalışanlarına 10 bin dolar veriyor

Facebook, ofisin yakınına taşınan çalışanlarına 10 bin dolar veriyor

Facebook, California'da bulunan merkez ofis (HQ) çalışanlarına ilgi çekici bir teşvik opsiyonu sunduğu ortaya çıktı.

Son 12 aydır gündemde olan bu teşvik, Reuters kaynaklı çıkan haberle gündeme geldi. Facebook'un basın sözcüsü tarafından da doğrulandı. Basın sözcüsü, Facebook'un insan kaynakları politikasının, çalışanlarına ve onların hayatının tüm aşamalarında onları desteklemek üzerine tasarlandığını ifade etti.

Bu teşvik maddesine göre Facebook çalışanları, Facebook'un Menlo Park'ta bulunan ana merkezine 16 kilometre mesafeye taşınırlarsa 10 bin dolarlık teşviği hak ediyorlar. San Francisco'nun güney merkezine 48 kilometre mesafede olan Facebook ofisi, yol mesafesi sebebiyle bazı çalışanları da zorluyor.

Facebook'un hesaba kattığı bir diğer detay ise mesailer. İşleri uzayan çalışanlar, evleri uzak olduğu için mesai saati bittiğinde hemen ofisten ayrılmak zorunda hissedebiliyor. Ancak ev mesafesi yakın olduğunda, çalışanlar daha kolay mesaiye kalabiliyor ve işlerini tamamlamadan ofisten çıkmıyor. Sabah işe geç kalmak ya da her akşam iş çıkışında mesai stresi yaşamamak, çalışanların da iş verimlerini kesinlikle artırıyor. Facebook bunun da maliyetini göz önüne alarak, çalışanlarına yaptığı bu taşınma yardımı ya da teşvik opsiyonu, oldukça mantıklı. Günümüz teknoloji şirketlerinin tek amacı ise, ofisi daha fazla ev gibi hissettirebilmek ve insan gücünden daha çok yararlanabilmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.