Mozilla, Firefox OS tabanlı akıllı telefonlara elveda diyor

Mozilla, Firefox OS tabanlı akıllı telefonlara elveda diyor

Geçtiğimiz günlerde Firefox OS'u Android için ön yükleyici olarak tanıtan Mozilla, Orlando'daki geliştirici etkinliğinde Firefox OS tabanlı akıllı telefon üretiminden vazgeçtiğini açıkladı.

Mozlando adlı etkinlikte yapılan konuşmalardan sonra bir açıklama yayımlayan Mozilla, Firefox OS tabanlı akıllı telefon satışını durdurduğunu duyurdu. Firefox OS'un internet bağlantılı cihazlarla ve nesnelerin interneti dikeyinde deneysel olarak geliştirilmesi ise devam edecek.

Mozilla'da Bağlantılı Cihazlar Birimi Kıdemli Genel Başkan Yardımcısı Ari Jaaksi, Firefox OS'un akıllı telefonlar dışındaki pazarda devam eden bir proje olduğunu ifade ediyor. Akıllı telefon pazarındaki başarısızlığı ise pek dile getirmemeyi tercih ediyor.

Açık kaynaklı ve veri gizliliğine odaklanan, web platformuna değer katan bir iş yaptıklarını hatırlatan Jaaksi, mobil operatör kanalıyla akıllı telefon satışı yapmayacaklarını belirtiyor.

Ucuz telefonlar bekleneni veremedi

İlk olarak 2013 pazara sunulan Firefox OS, operatörler aracılığıyla farklı pazarlarda kendine yer bulmaya çalışmıştı. Hindistan'da 70 TL gibi düşük fiyat etiketleriyle satılan Firefox OS tabanlı akıllı telefonlar, bir türlü beklenen ilgiyi görememişti. Mozilla CEO’su Chris Beard da Mayıs ayında "Ucuz telefonlardan vazgeçtik, kullanıcı deneyimine odaklanacağız." gibi bir açıklama yapmıştı.

Mozilla'nın Firefox OS ile çok zor bir işe adım attığı zaten belliydi ancak bu sonuç Android'in kırılmaz gücünü biraz daha pekiştirmiş oldu. Bundan sonra Firefox OS'un nelerelerde karşımıza çıkacağını merakla bekliyoruz.

Kasım ayında Firefox iOS uygulamasını App Store'da yayınlayan Mozilla, aynı ektinlikte Safari için ücretsiz içerik engelleme uygulaması Focus'u da tanıttı. Geçtiğimiz gündeler ise Mozilla misyonunu anlatan aşağıdaki kısa filmi yayınladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.