Mozilla CEO'su: Ucuz telefonlardan vazgeçtik, kullanıcı deneyimine odaklanacağız

Mozilla CEO'su: Ucuz telefonlardan vazgeçtik, kullanıcı deneyimine odaklanacağız

Giderek mobilleşen dünyamızda mobil işletim sistemi pazarında yer almak isteyen Mozilla geri adım atmaya hazırlanıyor. Artık Firefox OS tabanlı ucuz cihazlar pazara sunmak yerine kaliteye odaklanacak.

Çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla yeni bir dönemin başladığını ifade eden Mozilla CEO'su Chris Beard, Avrupa'da 90 Euro'ya Asya pazarındaysa 70 TL'ye kadar düşen Firefox OS tabanlı akıllı telefonların ilgi görmediğini kabul ediyor. Artık rekabeti zorlayan bir şeyler yapmak istediklerini dile getiriyor.

Kullanıcıların sadece düşük fiyat etiketi için Firefox OS cihazlarını tercih etmelerini istemediklerini söyleyen Beard, sunulacak deneyimin kullanıcılara çekici gelmesini istiyor. Hiç şüphesiz bu noktada Firefox OS'un eksik tarafları var ancak ucuz bir cihazla bu deneyimin gerçek manada yansıtılamayacağı da malum.

Android uygulamaları için daha fazla çalışılacak

Apple'ın Webkit tabanlı olma zorunluluğuna uyarak Firefox'u iOS tarafına taşımaya hazırlanan Mozilla önümüzdeki dönemde Andorid uygulamalarının Firefox OS'a uyarlanması konusunda da daha fazla çalışacak. Beard'a göre Firefox OS'un ana çizgizi her yerde çalışan web tabanlı uygulamaları olsa da, kısa vadede Android'i bir kaldıraç etkisi olarak kullanılması Firefox OS için faydalı olacak.

Beard, Mozilla'nın açık kaynaklı ve kar amacı gütmeyen misyonunu yeniden güçlendirme misyonunu yeniden rekabetçi bir konuma getirmek istiyor. Bunu başarabilir mi sorusuna karşılıksa daha önce bu durumu yaşadıklarını ve kazandıklarını söylüyor. Kazan kim olacak dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.