Whatsapp tabanlı akıllı asistan Whatsbot, ideal buluşma mekanını belirliyor

Whatsapp tabanlı akıllı asistan Whatsbot, ideal buluşma mekanını belirliyor

TechCrunch Disrupt London 2015 içinde düzenlenen hackathon'da geliştirilen Whatsbot, Whatsapp tabanlı bir akıllı asistan olarak dikkat çeken ürünler arasında yerini aldı.

Farklı ülkelerden 3 kişilik bir ekibin geliştirdiği Whatsbot'un temel özelliği farklı noktalardaki kişiler için ideal buluşma noktası belirlemek. Bunu yapabilmek için öncelikle Whatsbot'u Whatsapp kişileriniz arasına eklemeniz gerekiyor. Ardından buluşmaya katılacak kişiler bir Whatsapp grubunda konumlarını paylaşıp Whatsbot'tan gelecek yanıtı bekliyor.Whatsbot-Whatsapp

Daha önce de konum tabanlı servisler geliştiren Pierre Becerril, Nil Sanz, and Camille Zittoun, Whatsbot'ta haritalama için Esri'den, mekan önerisi için de Foursquare'dan faydalanıyor. Sonuçta herkesin kolayca ulaşabileceği bir mekan önerisinde bulunuyor.

Geliştiriciler Whatsbot'a daha fazla servis entegre edilebileceğini söylüyor ki Uber'den Trafi'ye kadar bir çok uygulama Whatsbot'un elini kuvvetlendirebilir. Lakin Facebook'un Whatsbot'u engellemesi otomatik bir şey değilse, bu hikayenin burada son bulacağını söyleyebiliriz.

Daha önce WhatsApp RobotWhatsHash, WhatsBot gibi servisler geliştirilmişti ve Facebook'un ilerleyen dönemde bu servislere farklı bir kanal açabileceğini veya kendi sanal asistanını geliştireceğini düşünebiliriz.

Eğer eklemek isterseniz Whatsbot'un numarasının + 44 748 134 2229 olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.