LinkedIn mobil uygulamasının tasarımını baştan aşağı yeniledi

LinkedIn mobil uygulamasının tasarımını baştan aşağı yeniledi

Profesyonel iş ağı LinkedIn, iOS ve Android platformlarındaki uygulamalarının tasarımını tamamen değiştirerek kullanıcılarına yeni bir deneyimin kapılarını açtı.

Bildiğiniz gibi LinkedIn bir süre önce web sürümünde bazı tasarım değişikliklerine gitmiş, mesajlaşma alanında bazı tasarım güncellemeleri ve yeni özellik eklemeleri yapmıştı. LinkedIn güncellediği web versiyonunun ardından, mobil uygulamasının da bugüne dek aldığı en köklü güncellemeyle beraber yeniden yapılandırdı. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için aynı günde çıkan güncelleme LinkedIn mobil uygulamasının çehresini tamamen değiştiriyor.

LinkedIn'in mobil uygulamasında yeni tasarımda ilk göze çarpan detay artık ana sayfanın tasarım olarak çok daha ferah tasarlanmış olması. Burada neredeyse, Facebook'tan esinlenmiş bir ana akış tasarımı dikkatimizi çekiyor. Bununla birlikte yeni tasarımda mobil uygulamada en altta bulunan 5 sabit ikon yeni LinkedIn tasarımının en önemli parçalarından olmuş. Ana Sayfa ekranında arkadaşlarınızın paylaşım akışını takip edebiliyorken, Ben adlı bölümden kendi profilinize göz atmanız, Mesajlaşma kısmında özel mesajlarınızı yönetmeniz, Ağım alanından iş çevrenize göz atmanız ve son olarak Arama Yap bölümünde ise, kişileri, grupları ya da iş ilanı araması yapabilmeniz mümkün.

linkedin-mobil-yeni-tasarim

LinkedIn yeni mobil uygulamasıyla kullanıcılarının mobil deneyimlerine ciddi katkılarda bulunmuş. Özellikle ana akışın daha iyi bir görünümde olması, LinkedIn'in mobil uygulamasında geçireceğiniz zamanı artırabilir. Ayrıca mesajlaşma bölümünde de artık LinkedIn mesajlaşma bölümünü daha da aktif kullanmanızı sağlayabilecek kolaylıklar sunulmuş.

LinkedIn ürününden sorumlu yönetici Joff Redfern tarafından yazılan blog yazısıyla duyurulan güncelleme, hem ağınızdaki bağlantıları daha çok kontrol etmeniz sağlayacak, hem ağınızı genişletmenize yardımcı olacak hem de artık pek çoğumuz LinkedIn'de daha fazla güncelleme yapmaya teşvik olacağız gibi gözüküyor. LinkedIn bu güncellemeyle mobil uygulamalar tarafındaki dönüşümünü neredeyse tamamlamış ve kullanıcı deneyimi (UX) gibi unsurları göz önüne alarak bir tasarım yapmış gibi gözüküyor. LinkedIn'in güncellenen mobil uygulamasıyla ilgili yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.