Square, halka arz öncesi başlangıç hisse fiyatını 9 dolara düşürdü

Square, halka arz öncesi başlangıç hisse fiyatını 9 dolara düşürdü

Bu ay başında halka arz fiyatını 11-13 dolar arasında belirleyen Square, yeni bir güncellemeyle yarın yapılacak halka arzda hisse fiyatının 9 dolardan açılacağını duyurdu.

Ay başındaki fiyatla 4.19 milyar dolardan değerlenen Square, bu yeni hisse fiyatıyla 2.66 milyar dolardan değerleniyor. Kaliforniya merkezli girişimin son yatırımında 6 milyar dolar değerlemeyi gördüğü düşünüldüğünde ise işlerin gerçekten kötüye gittiği görülebiliyor.

Square bildiğiniz gibi yeni nesil POS cihazı olarak pazara sunulan ve mobil ödeme tarafında dikkat çeken bir girişimdi ancak zaman içinde kârlılık konusunda isteneni vermeyi başaramadı. Startbucks anlaşmasından zarar ettiği belirtilen Square'ın, rakipler tarafından da sıkıştırıldığını düşünmek zor değil.

Ekim ayında SEC'e sunulan dokümanlarda kayıplarının artması ve gelir artış hızının düşmesi genel olarak halka arz için hisse fiyatını da etkilemiş gözüküyor. 3. çeyrekte 332 milyon dolar net gelir elde ettiğini açıklayan Square, bir önceki yılın aynı döneminde 227 milyon dolar kazanmıştı.

Sektörde Square'in geleceği üzerine endişeler var. Üstelik Amazon'un Square’in rakibi ödeme sistemi Register’ı kapatması da bu durumu pek değiştirmişe benzemiyor. Square, 24 milyar dolar işlem hacmine ulaşmış ve Ekim ayında halka arz başvurusunu yapmıştı.

Bakalım yarın Square'in geleceği ve Jack Dorsey'in kariyeri için nasıl bir gün olacak.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.