24 milyar dolar işlem hacmine ulaşan Square, halka arz başvurusunu yaptı

24 milyar dolar işlem hacmine ulaşan Square, halka arz başvurusunu yaptı

Jack Dorsey'nin Twitter ille birlikte CEO'luk görevini yürüttüğü Square, halka arz başvurusunu yaptı. Bir süredir beklenen gelişmeyi doğrulayan Square, SEC'e ilettiği S1 dökümanında finansal performansıyla ilgili çarpıcı veriler paylaşıyor.

New York Borsası'nda SQ sembolüyle işlem görmesi ön görülen Sqaure'in halka arz operasyonunda 275 milyon dolar sermaye arttırmak istediği belirtiliyor ancak bu, şu anda belirli hesaplamaları kolaylaştırmak için verilen bir sayı ve bir süre sonra artması kuvvetle muhtemel.

Şirketin paylaştığı verilere göre, Square 2015 yılının ilk altı ayını toplam 561 milyon dolar gelir ve 78 milyon dolar zararla kapattı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayılar sırasıyla 372 milyon dolar gelir ve 79 milyon dolar zarardı. 2014 yılının tamamında ise Square toplam 850 milyon dolar net gelir sağladı ancak 154 milyon zarar etti. Aynı yıl şirketin cihazlarından yapılan kredi kartı işlem hacmi toplam 24 milyar dolardı. Bu 2014 yılında PayPal üzerinden yapılan işlemlerin büyüklüğünün yüzde 10'una denk geliyor.

Square'in halka arz başvurusunda sıralanan risk faktörleri arasında Jack Dorsey'nin halka açık iki şirketin CEO'su olarak görev yapacak olması, olası bir veri hırsızlığı gibi noktalar öne çıkıyor.

Ortaklık yapısını da açıklayan Square'in en büyük pay sahibi Jack Dorsey, şirketin yüzde 24.4'üne sahip. Khosla Ventures yüzde 17.3, James McKelvey yüzde 9.4, JPMC Strategic Investments yüzde 5.5 ve Sequoia Capital ile Rizvi Traverse'in her biri yüzde 5.4 ile onu izliyorlar.

Square'in halka arzıyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.