Amazon, Square'in rakibi ödeme sistemi Register'ı kapatıyor

Amazon, Square'in rakibi ödeme sistemi Register'ı kapatıyor

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında mobil ödeme çözümü Local Register'ı piyasaya sunarak Square ve PayPal'a rakip olan Amazon, yarıştan çekiliyor. Register'ın resmi sayfasında 30 Ekim itibariyle yeni müşteri kabul etmeyi durduracağını duyuran Amazon, 2016 yılından sonra servisine devam etmeyeceğini açıkladı.

Amazon Square benzeri bir plastik kart okuyucu ve mobil uygulamadan oluşan Register ile küçük işletmeleri hedefliyordu. Register'ı rakiplerine göre düşük fiyattan piyasaya sunan Amazon, ilk yılında fiyat rekabetiyle müşteri tabanını genişletmeyi ve önümüzdeki yıldan itibaren komisyon oranlarını arttırmayı amaçlıyordu. Ancak işler beklenen gibi gitmedi ve Amazon servisi bundan önce kapatmaya karar verdi.

Kararla ilgili Amazon tarafından yapılan bir açıklama yok ancak Register'ın Amazon'un yerel servisleri sonlandırma sürecinin bir parçası olarak görülebilir. Amazon şehirdeki indirim fırsatlarını sunduğu programını ve Local uygulamasını 18 Aralık itibariyle kapatacağını da 30 Ekim'de duyurmuştu. Bun ek olarak söz konusu sürekli yeni iş alanlarını deneyen Amazon olduğu için kararın kimseyi şaşırtmadığını da belirtmek gerekiyor.

Amazon'un çekilmesi başta halka arza hazırlanan Square olmak üzere rakiplerine rahat bir nefes aldırabilir, en azından bir süreliğine.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.