Yazılım geliştiricilerin kod yazarak oyun oynadığı CodinGame, 1,6 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım geliştiricilerin kod yazarak oyun oynadığı CodinGame, 1,6 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım geliştiriciler için online oyun platformu olan CodinGame, Fransa'da kurulup San Francisco'ya taşınmış bir girişim. Son olarak Isai'den 1,6 milyon dolar yatırım alan CodinGame, geçmişte aldığı melek yatırımla beraber toplamda 2 milyon doları aşan bir yatırım desteğine sahip.

Halihazırda yazılım geliştirmeyle ilgili giriş seviyesinde de olsa bilgisi olan bir kitleyi hedefleyen CodinGame'in 200 binin üzerinde yazılımcı üyeye ulaştığını hemen söyleyelim.

Facebook veya Google hesabınızla ya da e-posta adresinizle üye olabildiğiniz platformda PHP, Python, C, Go, Java ve Ruby'nin de aralarında bulunduğu 20'den fazla programlama dilinden birini kullanabiliyorsunuz. CodingGame'de kullanıcılar oyun  oynamıyor, daha doğrusu bir oyunda kendilerine verilen senaryo doğrultusunda kod yazıyor ve bölümleri geçmeye çalışıyor.

Söz konusu senaryolar için 'Pseudocode'u da paylaşan platform, ayrıca 'console output'u da veriyor ve yazılımcıların 'debugging' yapmalarına olanak tanıyor.

codingame-ekran-goruntusu

Girişimin gelir modeli şirketlere bir HR platformu sunmak üzerine

Kendi içinde zorlu denebilecek bir 'level' sınırlamasına sahip olan CodinGame; örneğin kullanıcılarının bir alt seviyedeki oyunlardan en az üç tanesini tamamlamadan bir üst seviyedeki oyunları oynamasına izin vermiyor.

Kendi içinde çeşitli online yarışmalara ve yazılım geliştiricilerin başarılarına göre listelendiği bir liderler tablosuna da sahip olan CodinGame için oldukça detaylı ve başarılı bir ürün/platform yorumu yapabiliriz. Gelir modeli olarak yazılım geliştiricilere platformun bir kısmını ücretsiz, geriye kalanını da ücretli sunmayı tercih etmeyen girişim; şimdilik şirketlere HR/İK çözümü sunmayı planlıyor. CodinGame'i yazılım geliştiricilere ulaşmak için kullanan şirketler arasında şimdiden yine Fransa'da kurulan Deezer, Criteo ve Dailmotion ile Booking.com ve Adobe gibi isimler yer alıyor.

Dünya genelinde önemi her geçen gün artan bir alanda, kod okuryazarlığı, yer alan CodinGame'in ileride adından daha da çok söz ettirmesi muhtemel. Siz de yazılım geliştirme konusunda giriş seviyesinde de olsa bilgi sahibiyseniz ve yeteneklerinizi arttırmak istiyorsanız hemen şimdi CodinGame'i deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.