Üçüncü çeyrekte 11 bin 580 araç satan Tesla, Google'dan CFO transfer etti

Üçüncü çeyrekte 11 bin 580 araç satan Tesla, Google'dan CFO transfer etti

Eylül ayı sonunda yeni otomobili Model X'i tanıtan Tesla, 3. çeyrek finansal sonuçlarında beklentilere yakın bir performans sergiledi ve yaptığı yeni üst düzey yönetici atamalarıyla dikkat çekti.

Finansal sonuçlar beklentilere yakın

Eski Paypal kurucu ortaklarından Elon Musk'un elektrikli otomobil markası Tesla, 3. çeyrek finansal sonuçlarına göre 1,24 milyar dolar kazanç (non-GAAP) sağladı. Analistlerin beklentisiyse 1,26 milyar dolardı ve Tesla bu çeyreği hisse başına 0,58 dolar kayıpla kapatmış oldu.

Kârlı bir şirket olması için biraz daha zamana ihtiyaç duyan Tesla, 3. çeyrekte 13 bin 91 araç ürettti. 2015' içinde geçen yıla oranla yüzde 70 artışla 50-55 bin arasında araç satmayı hedefleyen şirket, 3. çeyrekte 11 bin 580 sevkiyat yaptı. Yani hedeflenen ortalamanın altında bir satış performansı sergiledi.

Google'dan üst düzey transfer

Bu olumsuz rakamlara rağmen Elon Musk'ın başarıya odaklandığı malum. Yapılan yeni üst düzey atamaları da bunun son göstergesi. Özellikle 13 yılını Google'a veren Jason Wheeler'ın Finans Grubu Başkanı (CFO) görevine getirilmesi dikkat çekiyor.

Yıl başında Deepak Ahuja'nın üstlendiği bu ünvan, Ahuja'nın emekliye ayrılma kararı nedeniyle 30 Kasım'da Wheeler'a devredilecek ve Tesla'da finansal açıdan yeni bir dönem başlayacak. Google'da Finanstan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Wheeler, Tesla'dan övgüyle bahsediyor ve işe atılmayı iple çektiğini söylüyor.

Wheeler'ın başarısını kolaylaştırmak isteyen Tesla, Küresel Satış ve Hizmetler Başkanı olarak da Jon McNeill'i atadığını duyurdu. Enservio'nun CEO'luğunu bırakan McNeill, 2013'te Boston Business Journal'ın 'En çok hayran olunan CEO' etiketini kazanmış.

Tesla, önümüzdeki bir kaç yılda pil üretimini daha verimli hale getirerek ve Çin'de üretim yaparak kârlı bir şirket olmayı hedefliyor. Bu hedefe ne kadar sürede ulaşacağı ise artık Musk kadar Wheeler ve McNeill'in de neler yapacağıyla yakından ilgili olacak.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.