Kasım'da çıkacak Blackberry Venice'ın ilk görüntüleri yayınlandı

Blackberry'nin Android işletim sistemli ve klavyeli akıllı telefonu Venice hakkında sızıntılar devam ediyor. Cihaza ait ilk inceleme Baka Mobile adlı Kanada merkezli bir web sitesi tarafından yapıldı.
Kasım'da çıkacak Blackberry Venice'ın ilk görüntüleri yayınlandı

blackberry-veniceBlackberry'nin Android işletim sistemli ve klavyeli akıllı telefonu Venice hakkında sızıntılar devam ediyor. Cihaza ait ilk inceleme Baka Mobile adlı Kanada merkezli bir web sitesi tarafından yapıldı.

Bu yılın başındaki söylentiler Blackberry'nin Android işletim sistemli bir telefonu piyasaya süreceği yönündeydi. Güçlenen iddialar ve sonrasında gelen resmi açıklamanın ardından Blackberry Venice ilk kez sızan fotoğraflarla görücüye çıkmış oldu.

QWERTY dizilimli kaydırılabilir klavyeye sahip olan Blackberry Venice modelinin klavyesi üzerinde dokunuşları algılayan bir yüzeye sahip. Kısacası dokunmatik özelliğe de sahip bu klavye, Blackberry'nin vazgeçilmezi olarak nitelendirilebilir. Eski günleri hatırlatan kaydırılabilir tasarımın ise kullanıcılardan nasıl bir tepki alacağı Blackberry Venice'ın başarısıyla ölçülecek gibi gözüküyor.

Yayınlanan videoda da görülebileceği üzere Blackberry'nin Android'li telefonu da diğer Android akıllı telefonlar gibi Gmail, Google Play Music ve Google Maps gibi uygulamaları içinde barındırarak gelecek. Lookout Mobile Security adlı uygulama da telefonda yüklü halde. 2014 yılının başında ortaya çıkan Blackberry'nin kendi mesajlaşma yazılımı Blackberry Messenger da Venice modelinde kendine önyüklü halde yer bulacak.

Bir dönem dar boğaza düşen efsane marka Blackberry, satın alma dedikodularıyla 2013 yılından bu yana gündeme geliyordu. Son olarak Samsung'un talip olduğu haberlerine yer verdiğimiz Blackberry, siparişleri iyi giden yeni modeli Blackberry Passport ile durumu kurtardı ve ardından da Android'li model müjdesiyle yeniden yükselişe geçebileceğinin sinyallerini verdi. Bakalım Blackberry, Android işletim sistemli Venice ile eski parlak günlerine geri dönebilecek mi?

Kanadalı web sitesinin yaptığı ve YouTube sayfasında yayınladığı Blackberry Venice incelemesini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.