Blackberry Messenger, iOS ve Android uygulamalarını güncelliyor

Blackberry Messenger, iOS ve Android uygulamalarını güncelliyor

Blackberry Messenger (BBM) 2013 yılının Ekim ayında iOS ve Android sürümlerini yayınlamış, çok kısa bir süre içerisinde tam 5 milyon indirmeye yine Ekim ayı içinde ulaşmayı başarmıştı.

Geçtiğimiz ay yayınladığı raporda da tam 40 milyon indirme rakamına ulaştığını açıklayan Kanada'lı Blackberry, iOS ve Android uygulamalarının özelliklerini geliştirmek için de çalışmaya başladı. BBM'i iPhone ya da Android telefonlarına kuranlar, Blackberry kullanıcıları gibi BBM'deki tüm özellikleri kullanamıyorlardı. Yeni gelen güncelleme ile birlikte BBM Voice ve BBM kanalları da devreye girecek.

bbm-voice

Blackberryi bu güncellemelerle ilgili açıklama yaparken geliştirmelerin "2014 yılı içerisinde" tamamlanacağını ifade etmişti. Blackberry her ne kadar oldukça geniş bir zaman aralığı vermiş olsa da, sızan bilgilere göre Blackberry Messenger'ın (BBM) BBM kanalları ve BBM Voice'ı destekleyen beta versiyonu Android işletim sistemli cihazlar için çıktı.

WhatsApp'in 400 milyon kullanıcısı olduğunu ve pazardaki rekabeti düşünürsek, BBM pazara girer girmez aslında ciddi bir pazar payı da elde etti. Fakat bir diğer yandan da işi çok zor çünkü yaptığı bu yeni özellik eklemeleriyle birlikte bile güçlü rakiplerinin kullanıcı sayısı anlamında bir hayli gerisinden geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.