Vine'ın web versiyonu yayında!

Sizlerle çok kısa bir süre önce Vine kullanıcılarının profil adreslerini belirleyebileceği haberini paylaşmıştık. Kısacası yapılan duyurularla birlikte de aslında Vine'ın web versiyonunu hepimiz bekliyorduk.

Vine artık resmi blogunda yaptığı duyuruyla birlikte Vine'ın web versiyonunun resmi olarak çıktığını duyurdu ve profil sayfaları kullanıcıların daha önceden rezerve ettikleri vine.co/isim formatında olmak üzere aktif hale geldi.

2014 yılına hızlı bir giriş yapan Vine, web versiyonu ile kullanıcılarının web deneyimini çok iyi bir konuma getirmiş durumda.  Videoların artık daha kolay yayılabilecek olması, profillerin ve videoların internet ortamında daha fazla paylaşılması bir girişim olarak Vine'a çok büyük değer katacak ve uygulamanın da popülerliğini benim görüşümce artıracak.

vine_web_profile

Vine her ne kadar Instagram'dan video konusunda bir darbe alsa da, popülerliğinden pek de bir şey yitirmemişti ve web versiyonu ile birlikte daha güçlü olarak yoluna devam edecek. Kullanıcılar web sayfası üzerinden Vine videolarını beğenerek yorum ya da Revine yapabiliyor. Bununla birlikte videoların yer aldığı post sayfası da baştan aşağı yenilenmiş. Yeni web versiyonunda embed kodlarına ulaşım oldukça kolay, ayrıca Facebook ve Twitter'da paylaşım butonlarına özellikle yer verilmiş. Tüm bunlar, Vine videolarının web ortamına bundan sonra daha da hızlı yayılması manasına geliyor.

vine_web_tv_mode

Vine web versiyonunda yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi bir TV modu da yer alıyor, internet tarayıcısında tam ekran olarak gözüken Vine videoları, kullanıcı deneyimini de güzel bir hale getiriyor. Web versiyonu ile Vine videolarının izlenme sayıları da bu sebeple artacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.