BlaBlaCar 200 milyon dolarlık yeni yatırımla değerlemesini 1.6 milyar dolara yükseltti

BlaBlaCar 200 milyon dolarlık yeni yatırımla değerlemesini 1.6 milyar dolara yükseltti

Avrupa'nın son yıllarda çıkardığı en başarılı girişimlerden BlaBlaCar, tam 200 milyon dolarlık yeni bir yatırım turuna imza attı. Geçen yıl Webrazzi Summit'te lansman yaparak Türkiye pazarına giren, yakın geçmişte de kıtadaki en büyük rakibi Carpooling'i satın alan şirket, son yatırımla birlikte değerlemesini 1.6 milyar dolara yükseltmiş oldu. Yatırıma Insight Venture Partners liderlik etti.

Fransa merkezli girişim, geçtiğimiz yıl aldığı 100 Milyon Dolarlık yatırımın ardından Türkiye pazarına girmeye karar vermişti. Ardından operasyonlarını Avrupa dışına taşıyan şirketin, uzun süredir söylentileri devam eden bu son yatırım turunun ardından ABD'ye açılıp açılmayacağı da merak konusuydu. New York Times'a verdikleri bir röportajda konuya açıklık getiren şirket ortakları, ABD'nin bu tarz bir paylaşım girişimi için maddi ihtiyaç anlamında henüz uygun bir zeminde olmadığını, öncelikli hedeflerinin Latin Amerika ve Asya olduğunu belirtti.

BlaBlaCar nisan ayı rakamları itibariyle 20 milyon kullanıcısına 19 farklı ülkede hizmet sağlıyor. Bu yeni yatırım turuyla birlikte, girişimin Türkiye'deki operasyonlarını da artırmasını bekleyebiliriz. Şirketin Paris'teki merkez ofisinde geçen yıl yaptığımız Girişim Ofisleri çekimini hatırlamak isterseniz buradan buyrun.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.