BlaBlaCar, 1.2 milyar dolar değerlemeyle 160 milyon dolar yatırım alıyor

BlaBlaCar, 1.2 milyar dolar değerlemeyle 160 milyon dolar yatırım alıyor

Blablacar uygulamasi

BlaBlaCar milyar dolarlık girişimler kulübüne giriş yapıyor. TechCrunch'ın haberine göre, Insight Venture Partners liderliğindeki turda 160 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar'ın değerlemesi 1.2 milyar dolara çıkıyor.

Paris merkezli girişim, bundan yaklaşık bir yıl önce 100 milyon dolar yatırım almış ve bundan kısa bir süre sonra Türkiye'ye açılmıştı. Geçen sürede Hindistan ve Meksika gibi Avrupa dışındaki önemli pazarlara açılan BlaBlaCar, son olarak en büyük rakibi Carpooling.com'u satın alarak alanındaki lider girişim olma ünvanını elde etmişti.

Geçtiğimiz Nisan ayı itibariyle 20 milyon üyeyle 18 ülkede faaliyet gösteren yolculuk paylaşım girişiminin, hızlı küreselleşme süreci hızlı bir nakit ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Yeni yatırım turu akıllara BlaBlaCar'ın başta ABD olmak üzere yeni pazarlara açılmaya hazırlandığı fikrini getirse de bu konuda henüz bir bilgi yok.

Uzun yolculuklara odaklanan BlaBlaCar, aynı yönde giden sürücüler ve yolcular için online bir pazar yeri sunuyor. Platformunda sağlana her yolculuk eşleşmesi  için yaklaşık yüzde 10 komisyon alan BlaBlaCar, gelirleriyle ilgili bugüne kadar bir açıklama yapmış değil.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.