Microsoft, Zune müzik servisini tamamen kapatıp aboneleri Groove'a taşıyacak

Microsoft, Zune müzik servisini tamamen kapatıp aboneleri Groove'a taşıyacak

Microsoft, 2006 yılında pazara sunduğu Zune adlı müzik servisini Kasım 2015'te tamamen kapatacağını açıkladı. Zune müzik servisiyle sunulan Zune cihazları çalışmaya devam edecek ama en önemli özelliği bir nostaljiyi yaşatmak olacak.

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre Kasım ayından itibaren Zune üzerinden müzik indirmek veya dinlemek mümkün olmayacak. Satın alınmış DRM'li müzikler de lisansı yenilenmediği takdirde kullanılamayacak.

Aboneler Groove'a taşınacak

Diğer yandan Zune Music Pass abonesi kullanıcılar Microsoft'un Groove adlı servisine taşınacak. Şu anda aylık veya 3 aylık hesaptaki aboneler Groove'un 1 aylık (9,99 dolar) paketine, yıllık hesap sahipleriyse Groove 99,9 dolar etiketli yıllık Groove Music Passes paketine yönlendirilecek.

Groove Xbox One, Windows 10, Android ve iOS üzerinden erişmek mümkün ama eski cihazların bu hesaplarla uyumlu olup olmadığı bilinmiyor.

Zune müzik çaları, Apple iPod rakibi olarak pazara sunulsa da Microsoft bir türlü istediğini alamamıştı. Hatta 2011 yılında Zune cihazlarının daha fazla üretilmeyeceği açıklanmıştı. 2012'de ise Zune.net sitesi  XBox.com'a yönlendirilmeye başlanmıştı.

2013'te Zune cihazlarından Xbox Video desteğini de kaldıran Microsoft bu son adımla bir ürünü daha tamamen tarihe gömmüş oldu. Microsoft'un bundan sonra müzik pazarındaki ne kadar iddialı olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.