Salesforce, IoT Cloud ile nesnelerin internetine el atıyor

Salesforce, IoT Cloud ile nesnelerin internetine el atıyor

Nesnelerin interneti alanında atılım yapan şirketler arasına Salesforce da katıldı. Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) alanındaki küresel dev, nesnelerin Salesforce'un Dreamforce adlı yıllık konferansında IoT Cloud adlı yeni hizmetini duyurdu.

Kendisi de bulut bilişim temelli bir girişim olan Salesforce'un yeni hizmeti, çalışanların teknik bir uzman olmadan da nesnelerin interneti alanında çeşitli işlemler yapabilmesine imkan tanıyor. IoT Cloud, Salesforce'u internet bağlantılı cihazlarla ve internet servisleriyle kolayca iletişime geçiriyor.

Cihazlar tarafından üretilen verileri elde etmeye odaklandıklarını ve IoT Cloud çözümünü sunduklarını söyleyen Dylan Steele, bu verileri müşteriler için anlamlı şekilde kullandıklarını paylaşıyor.

Salesforce IoT

Marketing Cloud, Analytics Cloud ve Service Cloud gibi temel hizmetler arasına eklenen bu hizmetlerle bağlantı kuran IoT Cloud, Salesforce içinde Thunder adlı bir etkinlik işleme motoru üzerinde çalışıyor. Yazılım geliştiricilerin IoT Cloud üzerinde esnek şekilde çalışabiliyor ve verileri kullanabiliyor.

Salesforce'un ARM, Etherios, Informatica gibi iş ortaklarıyla tanıtım yaptığı düşünülürse IoT Cloud'un müşteri ilişkileri yönetiminde yeni bir renk katacağına şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.