EA mobil oyunlarda geri adım mı atıyor?

EA mobil oyunlarda geri adım mı atıyor?

Dünyanın önde gelen oyun firmalarından olan Electronic Arts, AppStore ve Google Play'de yer alan bazı oyunlarını sessiz sedasız sildi. Resmi olarak mağazalardan kaldırılan EA oyunlarının arasında Bejeweled 2, Burnout Crash, Dead Space, Flight Control, Mass Effect, Need for Speed Shift ve Real Racing gibi önemli oyunlar da bulunuyor.

Eylül başından itibaren mağazalardan silinen oyunlarla ilgili herhangi bir açıklanma yapılmazken, oyunların silindiği ise yine oyuncular tarafından fark edildi ve pek çok oyun sitesine haber oldu. Eski EA oyunlarına desteğini böylece kesen Electronic Arts, bundan böyle yeni oyunların geliştirilmesi konsunda efor sarf edeceğini ve yeni içeriklere odaklanacağını açıkladı. Kısacası EA'nin bu hamlesi, mobil platformlardan bir kaçış değil, üstündeki ölü toprağını atmak ve yeniden yapılanmak olarak nitelendirilebilir.

Son olarak Nintendo gibi dev firmalar bile senelerce bekledikten sonra Google Play ve AppStore gibi platformlara girme kararı alırken, EA gibi bu işe en erken giren firmalardan birisinin yeniden yapılanma kararı alması oldukça önemli. Bununla birlikte, akıllı telefonlarımızın da performansı EA'nin bu oyunları bu platformlara çıkardığı ilk günkü gibi değil. Mobil oyunlarda gittikçe daha iyi bir oyun deneyimiyle karşılaşmamız, grafik ve hız anlamında da akıllı telefonların daha cazip olması, köklü oyun firmalarını bu platformlara özel oyunlar üretmeye sevk edecek gibi gözüküyor. Bakalım EA önümüzdeki zamanlarda hangi mobil oyunlarla karşımızda olacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.