iOS ve Android platformlarına gelecek Pokémon Go duyuruldu

Nintendo düzenlediği basın toplantısında akıllı telefonlara gelecek Pokémon oyununu tanıttı.
iOS ve Android platformlarına gelecek Pokémon Go duyuruldu

pokemon-go

Nintendo oyunlarının akıllı telefonlarımıza gelmesini uzun süredir bekliyorduk. Şimdi de Nintendo için en değerli markalardan biri olan Pokémon, akıllı telefona gelen Nintendo oyunlarına öncülük edecek. Nintendo düzenlediği basın toplantısında akıllı telefonlara gelecek Pokémon oyununu tanıttı.

Pokémon Go oyunlarının konsepti bilindik Pokemon dünyası ile çok benzer olacak. Açık bir evrende, hatta GPS konum bazlı olarak farklı Pokemon türlerini keşfedecek, yakalayacak, değiş tokuş edecek ve tabii ki galibiyet için rakiplerinizle savaşacaksınız. Çoklu oyuncu desteği de sunması beklenen yeni Pokémon oyunu, sanal bir dünyanın kapılarını oyunculara açacak.

Yapılan basın etkinliğinde, Pokémon Go Plus adı verilen bir bileklik de duyuruldu. Bu bileklik üstündeki LED ekran sayesinde Pokemon oyuncularına bildirim sağlayacak. Bir Poketopu tasarımında olan ve üstünde ekran bulunmayan akıllı bileklik düşük enerjili Bluetooth teknolojisi ile çalışacak.

iOS ve Android cihazlar için hazırlanan Pokémon Go'nun çıkış tarihi ise 2016 olarak belirtildi. Yani Pokémon Go'nun çıkış tarihiyle ilgili kesin bir tarih yok. Fakat 2016 yılının Pokemon'un 1996'da çıkan orijinal oyunununda 20 yıl sonra olması anlamına geliyor. Kısacası Pokemon oyunları, 20'inci yaşını iOS ve Android uygulamalarıyla kutlayacak gibi gözüküyor.

Pokémon Go için hazırlanan tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.