Yeni Apple TV oyunlarıyla dikkat çekiyor

Apple dün akşam yaptığı tanıtımla birbiri ardına yeni ürünler tanıttı. iPadPro, iPhone 6S ve 6S Plus'ın yanında belki de etkinliğin en dikkat çekici ürünü yenilenmiş Apple TV oldu.

Apple TV için yeni işletim sistemi olan tvOS'in ilk sürümünü tanıtan Apple, bu ürün için kendi mağazasını da açtığını ilan etti ve geliştiricilere ilk tvOS sürümünü sundu.

Apple TV lanse edilirken oyun konusunun bu kadar çok ele alınması, etkinlik öncesi "Apple konsol işine giriyor" dedikodularına bile neden olmuştu.

Her ne kadar yeni Apple TV'nin bir yeni nesil konsol haline gelmediğini düşünsek de, kumandasıyla Nintendo Wii alternatifi bir çok amaçlı ürün olarak konumlanabileceğini gösteriyor. Apple TV'nin Bluetooth 4.0 kullanan yeni dokunmatik kumandası ve sensörler oyun deneyimi açısından tatmin edici bir performans sunacaktır.

Apple TV çıktığında bizi AppStore'da karşılayacak oyunları da sahnede tanıttı. Galaxy on Fire, Rayman Adventures, Disney Infinity, Guitar Hero, Beat Sports, Shadowmatic ve Play Kids adlı oyunlar Apple TV'ler eve girdiğinde indirilmeye hazır olacak.

tvOS ile oluşacak yeni ekosistem yeni oyunlara da gebe. Pek çok oyun geliştiricisinin ve uygulama sahibinin Apple TV'ye özel uygulamalarında çıkaracağına hiç şüphemiz yok. Özellikle Guitar Hero ve Rayman tarzında oyunlar ise Apple TV için fark yaratacak, Apple TV'nin konsol yerine alınabilecek bir cihaz olarak kendini konumlandırmış olacak.

Ancak Apple'ın son yıllarda 3 boyutlu kaliteli grafikli oyunları iPad dünyasında öne sürdüğünü görüyoruz. AppleTV'nin bu çeşit oyunları çalıştırıp çalıştırmayacağı veya nasıl bir performans göstereceğini bilemiyoruz. Şu ana kadar yapılan açıklamalarda bununla ilgili bir detay paylaşılmamış, gösterilen oyunların da mid-core oyunlar olduğunu görebiliyoruz. Apple TV'nin kendi içerisinde gelen hafızası 2GB'lık oyunlar karşısında bir anlamda engel diyebiliriz. Sanırım  bu sorularımızın cevaplarını AppleTV'ler piyasaya çıkmadan almamız mümkün değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.