Apple, iPad Pro, Apple Pencil ve Smart Keyboard'u tanıttı

Apple, iPad Pro, Apple Pencil ve Smart Keyboard'u tanıttı

Apple, 9 Eylül akşamı düzenlediği Hey Siri etkinliğinde iPad Pro'yu tanıttı. Apple CEO'su Tim Cook'un "iPad ilk tanıtıldığı günden bu yana verdiğimiz en büyük iPad haberi" diye nitelediği cihaz, Apple'ın belki en çok beklenen ürünlerinden biri olan Apple Pencil ile birlikte geliyor.

iPad Pro, performans, verimlilik ve büyüklük konusunda sınırları zorluyor. 12.9 inch'lik ekran 2,732 x 2,048 çözünürlüğe sahip. Büyük ekranı iOS 9 ile gelen ekran bölme ve aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma gibi özelliklerden yüksek verim almayı sağlıyor.

Apple, A9X işlemci ile güncellediği cihazın hızı konusunda oldukça iddialı. Geçtiğimiz 12 ay içinde sevkiyatı yapılan taşınabilir PC'lerin yüzde 80'inden daha hızlı olduğu söylenen iPad Pro, 6.9 mm inceliğinde ve yaklaşık 712 gram ağırlığında. Cihazın dikkat çeken bir diğer donanım özelliği ikisi üstte ikisi altta olmak üzere toplam dört hoparlöre sahip olması. 10 saat pil ömrüne sahip iPad Pro, 8 MP iSight kamerayla geliyor.

Apple Pencil

Ekran Resmi 2015-09-09 20.31.36

iPad Pro'ya Apple'ın özel kalemi Apple Pencil eşlik ediyor. Apple'ın bunca zaman sonra, Apple Pencil'ı piyasaya sunuyor olması, iPad Pro'nun özellikle profesyonelleri hedefleyen bir cihaz olmasıyla ilgili. Apple Pencil özellikle  çizer, illüstratör ve tasarımcılar gibi yaratıcı endüstrilerde çalışanların ilgisini çekecek bir ürün.

Apple Pencil kullanmaya başladığınızda iPad Pro, ekranındaki tarama miktarını arttırarak kalemin daha verimli ve pürüzsüz çalışmasını sağlıyor. Apple Pencil'daki duyarlılık sensörleri sayesinde hafif bir baskıyla ince vuruşlar; biraz daha güçlü bir baskıyla daha geniş vuruşlar yapabiliyorsunuz. Apple Pencil sensörleriyle gücü, tutuş eğimini ve pozisyonunu algılayabiliyor.

E-posta ve Notlar gibi uygulamalar Apple Pencil'ı destekliyor, böylelikle bu uygulamalar üzerinden  Apple Pencil ile not alınabiliyor, çalışılabiliyor. Bu uygulamalar arasında Microsoft'un Office for iOS'i de var.

Ekran Resmi 2015-09-09 20.49.24

Smart Keyboard ya da Akıllı Klavye

Apple Pencil, iPad Pro'nun lightning girişiyle cihaza bağlanarak şarj oluyor. iPad Pro için geliştirilen bir diğer aksesuar da Smart Keyboard. iPad Pro'ya Smart Connector adı verilen ve güç ve veri aktaran manyetik bağlantı noktasından bağlanıyor. Smart Keyboard yeni MacBook ile gelen yeni tuşlama deneyimini sunuyor. Klavye kullanılmadığı zamanlarda iPad Pro için kılıf işlevi görüyor.

iPad Pro 799 dolardan başlayan fiyatlarla Kasım'da piyasaya sunuluyor

iPad Pro'yu Kasım ayında gümüş, altın ve uzay grisi renk seçenekleriyle piyasaya sunuyor. Cihazın 32 GB'lık modeli 799 dolar; 128 GB modeli 1079 dolardan satış çıkacak. Apple Pencil için 99 dolar fiyat belirleyen şirket, Smart Keyboard'u da 169 dolardan satacak.

iPad mini 4

iPad mini 4'ü de bir satırlık bir duyuyla neredeyse geçiştiren Apple, cihazın iPad mini 3'ün yerini alacağını duyurdu. iPad mini'nin 399 dolardan piyasaya sunulacağını söyleyen Apple, iPad mini 2'nin fiyatını 269 dolara çekti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.