Watch OS2 ve yeni Watch uygulamaları duyuruldu

Watch OS2 ve yeni Watch uygulamaları duyuruldu

Apple'ın geçtiğimiz yaz geleceğini duyurduğu Watch OS2 işletim sisteminin 16 Eylül'de geleceği Apple'ın etkinliğinde duyuruldu.

Sizin için canlı blogladığımız Apple etkinliğinde sahneye çıkarak açılış konuşmasını gerçekleştiren Apple CEO'su Tim Cook, Watch'un müşteri memnuniyeti oranının yüzde 97 olduğunu açıkladı. Kısacası Apple'a göre Watch kullanıcıları hallerinden oldukça memnun.

Tim Cook'un ardından sahneye Watch OS2 ve yeni uygulamalarla bilgi vermek üzere, Operasyondan sorumlu SVP Jeff Williams çıktı. Williams, Apple Watch için şu andaki uygulama sayısının 10 bini aştığını belirtti.

Apple'ın etkinliğin başında Watch ile ilgili açıklamalarında en dikkat çekici detay, Apple'ın çok önem verdiği üçüncü parti uygulamalardı. Apple etkinlikte sırasıyla Transit, Facebook Messenger, iTranslate, GoPro ve AirStrip uygulamalarını duyurdu.

Transit uygulaması toplu taşıma için bir rehber olacakken, iTranslate ise kolumuzdaki çevirmen olarak faaliyet gösterecek. Watch için duyurlan bir diğer uygulama GoPro uygulaması ise, GoPro kullanıcılarının Watch'u kamera ekranı olarak kullanmasını sağlayacak. Böylece Watch kullanıcıları, GoPro'nun farklı aksesuarları ya da uygulamaları yerine saatleri üstünden GoPro'nun kadrajını görebilecek.

Apple Watch piyasaya çıktığında, Facebook uygulamasının Watch versiyonu oldukça merak edilmişti. Facebook, kullanıcı deneyimi açısından bu kadar küçük bir ekranda Facebook deneyimi yaşatmama kararı almış olsa da, Facebook Messenger için Watch uygulamasını gecikmeli olarak çıkarttı. Facebook Messenger uygulamasıyla kullanıcılar Messenger üstündeki mesajlaşmarını takip edebilecek.

Facebook Messenger Apple Watch

Airstrip uygulaması altında çalışacak Sense4Baby uygulamasının demosu da sahnede gerçekleştirildi. Watch uygulamasının bilek dışındaki kullanım alanı da açığa çıkmış oldu. Hamile kadınlar, Watch'u olarak karınlarına koyduklarında akıllı saatin sensörleri anne karnındaki bebeğin durumunu, kalp atışını hatta kalp atışının sesini de kaydediyor ve bunu doktorla paylaşabiliyor. Bu uygulama sayesinde doktor ile hastalar arasında iletişimi sağlıyor. Kullanıcılar isterse bebeklerinin kalp atışlarını akıllı saat aracılığıyla da takip edebiliyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.