Amazon giriş seviyesi 50 dolarlık tablet satmaya başlayacak

Amazon giriş seviyesi 50 dolarlık tablet satmaya başlayacak

Amazon yaptığı yeni hamleyle birlikte giriş seviyesi bir tableti piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Wall Street Journal'da yer alan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Amazon bu yıl bitmeden, daha kesin bir tarih vermek gerekirse 2015 yılının noel döneminde yeni ve giriş seviyesi bir Kindle Fire'ı piyasaya sunacak.

Amazon'un yeni tabletinin 6 inç boyutunda olması bekleniyor. Bildiğiniz gibi çok kısa süre önce yer verdiğimiz bir haberde Amazon'un Kindle, Kindle Fire ve Fire akıllı telefon birimlerinde işten çıkartmalar yaptığını sizlerle paylaşmıştık. Anlaşılan o ki, Fire ile akıllı telefondaki aradığı rekabeti bulamayan Amazon, Apple'ın da direkt olarak karşısına çıkmak yerine daha uygun fiyatlı bir alana yönelmiş durumda.

Tablet konusunda Apple ile yarışma iddiasında bulunan Amazon'un, 9 Eylül'de tanıtılması beklenen ve fiyatının da 1000 dolardan fazla olacağı tahmin edilen iPad Pro'nun karşısına farklı bir köşeyi kapmak için strateji değiştirmiş gibi gözüküyor. Amazon, Fire akıllı telefondan vazgeçerse bizler için çok da şaşırtıcı olmayacak.

Amazon'un piyasaya sunacağı giriş seviyesi tabletin fiyatının ise 50 dolar olması bekleniyor. Kısacası Amazon, giriş seviyedeki bu ürününü oldukça makul bir fiyata sunmuş olacağını söyleyebiliriz. Bu 50 dolarlık rakam, aynı zamanda 6 inçlik Kindle Fire HD'nin fiyatının yarısı. Bakalım Amazon'un farklı bir segmente hitap etmeyi planladığı bu yeni uygun fiyatlı ürünü Amazon'a başarı getirecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.