Microsoft, Bing'de Chrome ve Firefox aratanları Edge'e yönlendirecek

Microsoft, Bing'de Chrome ve Firefox aratanları Edge'e yönlendirecek

microsoft-windows-10-edge Microsoft, Temmuz ayının sonunda yayınladığı yeni işletim sistemi Windows 10 ile birlikte kullanıcılara tamamen yenilenmiş internet tarayıcısı Edge'i sundu. Ancak geçtiğimiz yıllarda Chrome ve Firefox'a önemli miktarda pazar payı kaptıran şirket, tarayıcı alanında eski gücünü toplamak için Bing'deki arama sayfalarından da yararlanma kararı aldı.

Windows 10 kullanıcıları Edge üzerinden Bing'te "Chrome" veya "Firefox" kelimelerinde arama yaptıklarında karşılarına ilk satırda bir bilgilendirme mesajı çıkıyor. Çıkan satırda "Microsoft, Windows 10 için Edge'i tavsiye ediyor" yazıyor ve kullanıcılar yazının yanında yer alan ikona tıkladığı zaman Edge'in özellikleri hakkında detaylı olarak bilgilendiriliyorlar.

Microsoft'un bu bilgilendirme mesajını kullanıcılara yalnızca bir kez gösterdiğini belirtelim. Bunun yanında dikkat çeken bir diğer bilgi, kullanıcıların "Opera" sözcüğünü aratmaları halinde karşılarına Edge yönlendirme mesajının çıkmaması. Windows 10 ve Edge ile birlikte şirket kullanıcılara Cortana, Web Note, Quick answers gibi bir çok yeni uygulamasını sunmuştu. Şirket geçtiğimiz haftalarda Windows 10'un 75 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Görsel Kaynak:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.